Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Кроациа Осигурување/Неживот

Објавено

на

Кроациа Осигурување/Неживот објавува оглас за пополнување на следната работна позиција

ВНАТРЕШЕН РЕВИЗОР

Потребни квалификации:

 • ВСС- Економски факултет;
 • Лиценца за внатрешен ревизор;
 • Одлично познавање на MS Office;
 • Познавање на анлиски јазик.

Опис на работни задачи:

 • Утврдува дали Друштвото ги извршува работите на осигурување во согласност со Законот за супервизија во осигурувањето;
 • Утврдува дали Друштвото ги извршува работите согласно внатрешните прописи на Друштвото со кои се уредува работењето на Друштвото;
 • Утврдува дали Друштвото води трговски книги;
 • Подготвува годишни извештаи и ги вреднува ставките во годишните пресметки;
 • Најмалку два пати годишно подготвува извештај за спроведена внатрешна ревизија, со содржина и во форма согласно со Законот;
 • Изработува годишна програма за внатрешна ревизија која содржи области од работењето на Друштвото на кои ќе врши ревизија со опис и содржина на планирани оперативни ревизии на одделни области во работењето;
 • Изработува годишен план за работа на внатрешната ревизија;
 • Ги следи законите и прoмените во законите од областа на осигугувањето;
 • Ја информира јавноста за податоците од годишниот извештај согласно со Законот и внатрешните прописи на Друштвото.

Вештини:

 • Способност за организација и контролирање на работата и обврските;
 • Конструктивен пристап кон работни процеси, стратегии и цели;
 • Проактивност, одговорност, систематичност и ориентираност кон остварување резултати;
 • Позитивен ментален став;
 • Подготвеност за извршување на должности надвор од дефинираниот опсег;
 • Способност за организирање задачи според приоритет, работа под притисок и кратки рокови.

Кандидатите кои се заинтересирани и ги исполнуваат горенаведените услови, своите професионални биографии можат да ги испратат на: hr@crosig.mk.

Сите пристигнати биографии ќе се третираат со максимална доверливост.

Само кандидатите кои ги исполнуваат горенаведените услови ќе бидат повикани на интервју.

Компании

Оглас за вработување во ЕВРОИНС OСИГУРУВАЊЕ АД Скопје

Објавено

на

ЕВРОИНС OСИГУРУВАЊЕ АД Скопје претставува друштво за осигурување со долги години успешно работење на македонскиот осигурителен пазар, врши повик за работа за следната работна позиција со утврден профил на кадар:

ОФИЦЕР ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ИНФОРМАЦИСКИ СИСТЕМ (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ЕВРОИНС OСИГУРУВАЊЕ АД Скопје

Објавено

на

ЕВРОИНС OСИГУРУВАЊЕ АД Скопје претставува друштво за осигурување со долги години успешно работење на македонскиот осигурителен пазар, врши повик за работа за следната работна позиција со утврден профил на кадар:

АНАЛИТИЧАР ЗА ФИНАНСИСКО РАБОТЕЊЕ

(more…)

Продолжи со читање

Компании

Финтек компанијата Paynetics ги презема ограноците на WireCard во Велика Британија и Ирска

Објавено

на

Бугарската финтек компанијата „Paynetics” објави во петокот дека преку своето работење во Велика Британија, се стекнала со портфолиото на корпоративната платежна картичка што е дел од деловната германска „WireCard” во Велика Британија и Ирска. (more…)

Продолжи со читање

Популарно