Connect with us

Компании

Оглас за вработување во КБ Публикум Инвест

Објавено

на

Друштвото за управување со инвестициски фондови КБ Публикум Инвест АД Скопје, поради понатамошен развој, има потреба од кандидат за следнава работна позиција:

Правник

Одговорности и задачи:

• подготовка на документи за потребите на состаноците на Одбор на директори и Собранието на акционери;
• комуницирање со државните органи;
• подготовка и проверка на договори;
• подготовка на интерни акти на Друштвото;
• следење на прописите и информирање за истите;
• правно советување на органите на управување и надзор;
• идентификување и следење на ризиците од неусогласеност на работењето со прописите;
• активности во врска со спречување перење пари и остварување на непосредни контакти со Управата за финансиско разузнавање;
• активности во врска со заштита на личните податоци на клиентите во фондовите и остварување на непосредни контакти со Дирекцијата за заштита на личните податоци.

Потребни квалификации:

• ВСС (високо образование) –правен факултет;
• Претходно работно искуство поврзано со Законот за инвестициски фондови, Законот за хартии од вредност, Законот за заштита на лични податоци и Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам ќе се смета како предност;
• Познавање на англиски јазик;
• Работно искуство од најмалку 3 години;
• Аналитичен, ориентиран кон успех, оптимизација на тек на процеси;
• Јаки организациски, комуникациски вештини, можност за работа со рокови и под притисок;
• Способност за разрешување на проблеми;
• Одлични интерперсонални и комуникациски способности, пишани и усни за ефикасна интеракција со персоналот.

Активен до: 18.06.2020 година

Целосниот оглас можете да го погледнете на: apliciraj.mk

Компании

Оглас за вработување во ТИГО Фајнанс

Објавено

на

Финансиско друштво ТИГО Фајнанс ДООЕЛ Скопје е современа компанија која применува иновативна и модерна технологија, посветена на корисниците. Нуди брзи и лесни решенија за микрокредитирање на физички лица кои се достапни секому. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ФД M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје

Објавено

на

Финансиско друштво M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје е небанкарска финансиска институција, специјализирана за брзо одобрување и исплата на мали, необезбедени потрошувачки кредити. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ФД M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје

Објавено

на

Финансиско друштво M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје е небанкарска финансиска институција, специјализирана за брзо одобрување и исплата на мали, необезбедени потрошувачки кредити. (more…)

Продолжи со читање

Популарно