Connect with us

Компании

Оглас за вработување во КБ Прво пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје – лидер на пазарот на пензиското осигурување во Република Северна Македонија, препознатливо по своите етички принципи, висока стручност, професионалност и транспарентност во работењето, има потреба од вработување на едно лице – Стручен соработник за сметководство и финансии.

Работниот однос се основа на определено работно време од 6 месеци, со можност за негово продолжување.

Работното време е од 8 до 16 часот (40 работни часа), секој работен ден од понеделник до петок.

Висината на платата е предмет на договор.

Опис на работните обврски:

 • Сметководствено евидентирање на деловните промени во Друштвото и пензиските фондови;
 • Контрола на ликвидноста на Друштвото и пензиските фондови;
 • Подготовка на месечни, квартални и годишни извештаи;
 • Подготовка на ревизорски извештаи;
 • Подготовка на завршна сметка;
 • Подготовка на фиансиски планови и стратегии;
 • Останати работи по налог на претпоставените.

Потребни квалификации:

 • Дипломиран економист;
 • Работно искуство од 3-5 години во областа на финансиското сметководство;
 • Уверение за овластен сметководител.

Кандидатот е потребно да поседува:

 • Напредни вештини во MS Office;
 • Комуникациски вештини  усмени и писмени;
 • Проактивност, самоиницијативност и доверливост;
 • Лична одговорност и интегритет;
 • Спремност за учење и лично усовршување.

Друштвото нуди флексибилна и пријатна работна средина, како и можност за дополнителна обука и професионална надградба.

Доколку сте подготвени да ја креирате иднината денес, КБ Прво пензиско друштво АД Скопје Ве охрабрува да се приклучите на нивниот тим.

Вашата биографија испратете ја на: vrabotuvanje@kbprvo.com.mk, најдоцна до 20.04.2021 година.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат повикани на интервју. Друштвото го задржува правото да не ангажира ниту еден кандидат од пријавените на конкурсот.

За дополнителни прашања, можете да стапите во директен контакт со КБ Прво пензиско друштво: contact@kbprvo.com.mk или на тел. 02 / 3243–777.

Лице за контакт: Билјана Русомарова

Компании

Македонски Телеком оствари позитивен финансиски резултат во првата половина на 2022 година

Објавено

на

Според резултатите од работењето на компанијата во првата половина од 2022 година, Македонски Телеком и понатаму продолжува со раст и позитивни резултати и ја потврдува лидерска позиција на пазарот во повеќето сегменти. Приходите од продажбата се зголемени за 8,9 проценти во споредба со претходната година и изнесуваат 5,9 милијарди денари. Oперативната добивка пред камати, оданочување и амортизација (EBITDA) е зголемена за 1,3 проценти во споредба со истиот период од претходната година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

ВФП АД Скопје оствари добивка од 33,7 милиони денари во 2021 година

Објавено

на

ВФП АД Скопје преку Македонска Берза објави финансиски податоци и податоци за дивидендатa за периодот 01.01.-31.12.2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Андријана Поповска именувана за извршен член на Одборот на директори на ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

На 155-та седница на Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија што се одржа на 21 јули 2022 година, КХВ даде согласност за именување на Андријана Поповска за извршен член на Одборот на директори на Друштвото за управување со отворени и затворени инвестициски фондови ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање


Популарно