Connect with us

Компании

Оглас за вработување во ЕВРОИНС OСИГУРУВАЊЕ АД Скопје

Објавено

на

ЕВРОИНС OСИГУРУВАЊЕ АД Скопје претставува друштво за осигурување со долги години успешно работење на македонскиот осигурителен пазар, врши повик за работа за следната работна позиција со утврден профил на кадар:

ПРОЕКТ АНАЛИТИЧАР

Опис на работните задачи и одговорности:

 • Анализа на барања, собирање, опис и оптимизирање на барањата на корисниците на бизнис процесите, за имплементирање и промени на апликативните решенија;
 • Учество во креирање на технолошки процеси и процедури, со цел автоматизација на процесите и адекватни апликативни програмски решенија и нивно претставување пред надворешниот изведувач;
 • Организирање на тестирање, имплементација на промени и напредок на проектот, сето во насока на хармонизирање со регулативата;
 • Советување и поддршка на корисници на воведените програмски решенија;
 • Изработка на техничка и корисничка документација поврзана за работата на апликативните програмски решенија;
 • Учество во проектни и работни групи во врска со имплементација на проекти во Друштвото и на ниво на Групацијата ЕВРОИНС;
 • Следење на развојот на подрачјето на работа и постојано стручно надградување.

Друштвото нуди:

 • Интересна и динамична работа, можност за личен и стручен развој;
 • Работа со современи технологии и непрекинато стекнување нови знаења;
 • Соработка на проекти во меѓународна околина;
 • Стручно усовршување, посета на курсеви за дополнување на знаењето во земјата и странство;
 • Работно место во седиштето на Друштвото, во Скопје.

Потребни компетенции, искуство и образование:

 • Напредно познавање на Т-SQL и администрација SQL Server;
 • Искуство на имплементација и водење на проекти;
 • Комуникациски способности, тимска работа;
 • Самоиницијативност, проактивност, посветеност, прецизност, одговорност;
 • Професионална етика, навремено и уредно завршување на задачите;
 • Високо образование од информатичка или друга соодветна насока;
 • Добро владеење на англиски јазик на работно ниво;
 • Познавање на деловни процеси во друштва за осигурување ќе се смета за предност.

Доколку сметате дека сте вистински кандидат кој може да изгради цврсто фокусирана организациска култура, испратете Ваша биографија на: contact@euroins.com.mk, со назнака дека аплицирате за конкретното работно место.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен избор ќе бидат повикани на интервју.

Со самото аплицирање, кандидатот се согласува неговите лични податоци наведени во биографијата и пропратните документи да бидат чувани во базата на податоци и обработувани од ЕВРОИНС ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје во рок од 1 година од денот на истекот на рокот за избор. Кандидатот има право во секое време да ја повлече дадената согласност за чување и обработка на неговите лични податоци согласно Законот за заштита на лични податоци.

Компании

Телеком продолжува да ја гради 5G мрежата низ Македонија

Објавено

на

Македонски Телеком продолжува да ја гради 5G мрежата на целата територија на Македонија. Во тек е интензивна работа на терен со партнерот Ериксон за замена на постоечката технологија со опрема од најновата генерација којашто ќе овозможи 5G услуги, поголем капацитет и подобро корисничко искуство. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Драматични загуби на некогаш најбогатиот Кинез

Објавено

на

Акциите на „Алибаба“ незапирливо паѓаат на берзите, а поради тоа драматично се топи богатството на некогаш најбогатиот Кинез Џек Ма. Милијардерот изгубил околу 30 милијарди долари во изминатата година и моментално тежи “само” 38,6 милијарди, наспроти максималното негово богатство од 66,6 милијарди долари кога акциите на неговата компанија „Alibaba“ на берзите беа едни од најскапите и најбараните. (more…)

Продолжи со читање

Компании

ГАЗДА ОД СОНИШТАТА – Живко Мукаетов ќе дава месечен додаток од 1.000 денари за децата на вработените во Алкалоид

Објавено

на

Човечките ресурси се еден од најцврстите столбови на 85-годишниот раст и развој на алкалоидовата успешна приказна, а грижата за вработените е еден од врвните приоритети на компанијата. Во базата на „Алкалоид“ во Скопје има над 2.000 вработени, па посебен предизвик, како и во секоја успешна и амбициозна компанија, е да се одржи високото ниво на организациска култура, фокусот на резултати и високото ниво на етички вредности, особено во услови на функционирање исполнети со голем број непредвидливи економски, политички и пандемиски аспекти. (more…)

Продолжи со читање


Популарно