Connect with us

Компании

Оглас за вработување во ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

Друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови, дел од групацијата за финансиско советување WVP Group од Грац, Австрија, е лидер на пазарот во Македонија по средства под управување (90+ милиони евра) и повеќе од 6.700 инвеститори во инвестициските фондови и услугата управување со средства на индивидуални клиенти (Wealth Management). ВФП Фонд Менаџмент е прво друштво за управување со отворени и затворени инвестициски фондови кое од оваа година влегува и во бизнисот со управување со доброволни пензиски фондови преку регистрирање на четвртиот доброволен пензиски фонд на пазарот, ВФП отворен доброволен пензиски фонд – Скопје.

Во согласност со стратегија за забрзан и континуиран раст и обезбедување на најквалитетни услуги на своите инвеститори, ВФП Фонд Менаџмент претставува одлична средина за нови, високо мотивирани и талентирани кадри кои имаат амбиции перспективно да се развиваат во делот на портфолио менаџмент и анализа на пазарите на капитал.

Вработувањето во ВФП Фонд Менаџмент значи да се биде дел од динамична атмосфера, можност за соработка со амбициозен тим на портфолио менаџери, можност за стручно усовршување и личен развој под менторство на искусниот тим на Друштвото.

ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје објавува оглас за вработување на:

ФИНАНСИСКИ АНАЛИТИЧАР

Потребни квалификации, искуство и образование:

 • Високо образование (Кандидати дипломирани на департман Финансиски менаџмент со афинитети кон математика/статистика ќе имаат предност пред останатите);
 • Високи аналитички и организациски способности;
 • Основни компјутерски вештини (MS Office пакетот);
 • Претходно работно искуство не задолжително;
 • Одговорност, посветеност, самоиницијативност.

Компанијата нуди:

 • Динамична, пријатна и тимска работна атмосфера;
 • Можност за стручно усовршување и личен развој;
 • Можност за продлабочување на знаењето преку полагање на меѓународни лиценци во областа на финансиите;
 • Компетитивна почетна плата.

Работни задачи и одговорности:

 • Анализирање на хартии од вредност кои котираат на берза, пазари на капитал, макроекономски индикатори;
 • Изработка на периодични извештаи за работатa на портфолијата;
 • Учество во предлагање на нови, пооптимизирани процеси на работа;
 • Следење на перформансот на портфолијата и инвестициските ризици;
 • Редовна комуникација со трети лица.

Заинтересираните кандидати потребно е да испратат кратка биографија (CV) на маил: contact@wvpfondovi.mk, најдоцна до: 17.09.2022 година.

Само селектираните кандидати ќе бидат известени и повикани на интервју.

Компании

Групацијата Триглав оценета како финансиски многу солидна и со одлични оперативни перформанси

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг AM Best, во рамките на редовната годишна ревизија на Заваровалница Триглав и Позаваровалница Триглав Ре, ги потврди кредитниот рејтинг на финансиска моќ „А“ (одлично) и долгорочната оценка за кредитна способност на издавач „а“ (одлично). (more…)

Продолжи со читање

Компании

Андријана Поповска го замени Артон Лена во Одборот на директори на ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на компанијата. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Триглав oсигурување Живот АД Скопје одбележа 5 години постоење на македонскиот пазар

Објавено

на

Триглав oсигурување живот АД Скопје во присуство на бројни гости од земјава и странство, соработници и партнери кои изминатите години ја дадоа својата доверба и поддршка, го одбележа својот петгодишен јубилеј на успешно делување на македонскиот пазар за осигурување. Компанијата е основана како најмладо друштво за животно осигурување на пазарот за осигурување во 2017 година, со одлука за директна инвестиција во ново друштво и е во доминантна сопственост на групацијата Заваровалница Триглав. (more…)

Продолжи со читање

Популарно