Connect with us

Банки

Огласи за вработување во КаСис – Интернационален Картичен Систем АД Скопје

Објавено

на

Интернационален Картичен Систем АД Скопје (КаСис), процесор за обработка на трансакции со платежни картички и персонализација е модерна, иновативна и технолошка компанија. Компанијата нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина со можност за личен развој и професионален напредок. Тимскиот дух e прва вредност на компанијата и значи многу повеќе отколку само заедничка работа.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Интернационален Картичен Систем АД Скопје (КаСис) Ве поканува да доставите Апликација и да станете дел од тимот за следната позиција:

ИНЖЕНЕР НА СИСТЕМСИСТЕМ АДМИНИСТРАТОРИТ РЕВИЗОР

Детали за работна позиција Инженер на систем

Образование 

 • ВСП степен стручна подготовка – Диплома од универзитетско образование, од Факултет за информатички науки и компјутерско ининженерство / Електротехнички факултет и информациски технологии

Опис на работно место и одговорности:

 • Подготовка, инсталирање и тестирање на нови системи
 • Администрација на апликации
 • Мониторирање на уреди и комуникациски линии
 • Администрирање на канали на плаќања и веб сервис
 • Анализа на податоци
 • Изработка на кориснички упатства и технички спецификации
 • Познавање на работа со база на податоци и дизајн на ИТ Системите

Способност:

 • Комуникативна и динамична личност со способност за преземање на иницијативи
 • Тимски дух, позитивен став и однесување
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето
 • Висок личен интегритет, деловен и професионален однос
 • Познавање на англиски јазик читање и пишување
 • Работно искуство поврзано со картично работење ќе биде земено како предност
 • Познавање на SQL/SQL Plus ќе биде земено како предност
 • Сертификати од завршени специјализирани курсеви и обуки ќе бидат земени како предност

Детали за работна позиција Систем Администратор

Образование 

 • ВСП степен стручна подготовка – Диплома од универзитетско образование, од Факултет за информатички науки и компјутерско ининженерство / Електротехнички факултет и информациски технологии

Опис на работно место и одговорности:

 • Проектирање, инсталација и надгледување на мрежна инфраструктура
 • Конфигурирање на мрежни уреди (router, switch, firewall, ips)
 • Конфигурирање и администрирање на антивирус и антиспам филтри
 • Конфигурирање и администрирање на мрежна инфраструктура
 • Администрирање  на регуларни резервни копии
 • Изготвување на детална техничка документација, мрежни дијаграми, мрежна инфраструктура и слична документација
 • Следење на сигурност на мрежна инфраструктира и превенција од неовластен пристап
 • Конфигурирање и администрирање на IP телефонија
 • Конфигурирање и надгледување на виртуелна околина (пр.VMWARE)
 • Конфигурирање и одржување на MS Windows и Linux OS
 • Администрирање на Domain Controller

Способност:

 • Комуникативна и динамична личност со способност за преземање на иницијативи
 • Тимски дух, позитивен став и однесување
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето
 • Висок личен интегритет, деловен и професионален однос
 • Познавање на англиски јазик читање и пишување
 • Сертификати од завршени специјализирани курсеви и обуки ќе бидат земени како предност

Детали за позизиција ИТ Ревизор

Образование:

 • Универзитетско образование од областа на компјутерски/информатички науки, со најмалку 4 години работен стаж стекнат по завршување на високото образование, познавање на англиски јазик

Опис на работно место и одговорности:

 • Спроведување ревизорски прегледи на развој, планирање, одржување и дополнување на хардверски и софтверски решенија, ревизорски прегледи на сигурност на информативниот систем, утврдување на ИТ ризиците поврзани со функционирање на ИТ системи  и предлагање на мерки за нивно надминување
 • Следење на преземените мерки по издадени ревизорски препораки
 • Извршување на детални анализи за оценка на ефективноста и ефикасноста на ревидираниот процес/функција, како и неговата усогласеност со локалната регулатива (Закон за лични податоци) и меѓународните стандарди ISO 27000, ISO 20000 и PCI DSS
 • Проценка на општата ефикасност на работењето на системите и сигурност на информативниот систем
 • Следење и спроведување на интерните процедури и политики во делот на ИТ и сигурност на информативните системи
 • Соработка со надворешни ревизорски контроли
 • Учество во проектите за примена и усогласување на работењето на Друштвото согласно барањата на меѓународните мрежи Мастеркард/Виза, законски регулативи и стандарди

Способност:

 • Одлично познавање, специјализација и искуства во развој на хардверски и софтверски решенија во Microsoft и Linux околина
 • Комуникативна и динамична личност со способност за преземање на иницијативи
 • Тимски дух, позитивен став и однесување
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето
 • Висок личен интегритет, деловен и професионален однос
 • Способност за комуникација, преговарање и убедување
 • Вештини за презентирање
 • Сертификати од завршени специјализирани курсеви и обуки ќе бидат земени како предност

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат наведените услови, потребно е да испратат кратка биографија на македонски јазик и мотивационо писмо на адреса: Кузман Јосифовски Питу бр.1 Скопје, најдоцна до 05.07.2021 година.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Компанијата во рок од една 1 година.

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИ Банка се промовираше како лидер во средната група на Банки во Република Северна Македонија, со ова зазема централно место на финансискиот пазар. Денес активностите како современа банка не се ограничени само на традиционалните банкарски работи, туку ни нудат и голем број услуги претворајќи се на тој начин во универзална финансиска институција. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Централна Кооперативна Банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје вработува две лица во Дирекцијата за информатички технологии на работно место Соработник за корисничка и техничка поддршка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно