Connect with us

Банки

Огласи за вработување во Капитал Банка АД Скопје

Објавено

на

Капитал банка А.Д. Скопје има потреба од ангажирање на лица за позицијата „Банкарски службеник“ за филијали во следните локации:

 1. Битола
 2. Прилеп
 3. Кавадарци
 4. Куманово
 5. Охрид
 6. Гостивар
 7. Кичево
 8. Скопје – нас. Чаир

Одговорности и задачи:

 • Примање, анализа и обработка  на барањата од  клиенти – физички лица;
 • Понуда и промоција на продуктите на банката на физички лица;
 • Работа на благајна;
 • Издавање, прием, обработка и архивирање на апликации и останати документи поврзани со готовински и безготовински трансфери;
 • Администрирање и склучување на договори за денарски и девизни трансакциски сметки и штедни влогови;
 • Продажба на производи и услуги на терен;
 • Подготовка на каматни пресметки;
 • Подготовка на извештаи;
 • Аквизиција на нови клиенти за банката и одржување на континуирани контакти со постојаните;
 • Анализа на финансиите и пазарот на физички лица;
 • Анализа на кредитни апликации за физички лица;
 • Други работи по налог на директниот претпоставен и/или Управниот одбор.

Кандидатот треба да ги поседува следниве квалификации:

 • Универзитетска диплома економски факултет ќе се смета за предност;
 • Минимум 3 години релевантно работо искуство, ќе се смета за предност работа во банка или други финансиски институции;
 • Напредно познавање на Office пакет;
 • Активно познавање на англиски јазик;
 • Одлични комуникациски, организациски и аналитички вештини;
 • Флексибилен и проактивен пристап, со желба да се постигнат резултати во брза динамична средина;
 • Способност за работа под притисок со кратки временски рокови;
 • Способност за внимание кон детали и брзо учење.

Доколку сакате да ја креирате иднината на мала и динамична банка, доколку имате желба, знаење и ентузијазам да се приклучите на тимoт Капитал Банка, испратете ја Вашата биографија на следнава електронска адреса: jobs@capitalbank.com.mk.

Задолжително да се наведе за која позиција се аплицира.

Вашето резиме ќе биде внесено во базата на податоци и во случај на потреба од соодветен кадар, Банката врз основа на тековните потреби ќе ве контактира.

Огласот ќе биде активен 5 дена од датумот на објавување, односно до 25.06.2021 година.

Изборот на кандидатите ќе се врши во рок од 10 дена од истекувањето на огласот, во зависност од бројот на пријавените кандидати. Ќе бидат контактирани само кандидатите со уредни и навремени апликации кои одговараат на условите наведени во огласот.

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИ Банка се промовираше како лидер во средната група на Банки во Република Северна Македонија, со ова зазема централно место на финансискиот пазар. Денес активностите како современа банка не се ограничени само на традиционалните банкарски работи, туку ни нудат и голем број услуги претворајќи се на тој начин во универзална финансиска институција. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Централна Кооперативна Банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје вработува две лица во Дирекцијата за информатички технологии на работно место Соработник за корисничка и техничка поддршка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно