Connect with us

Компании

Ова се топ 10 најдобри работодавци во светот во 2020 година

Објавено

на

Во соработка со компанијата за истражување на пазарот „Статиста“, популарниот деловен магазин „Forbes“ состави список на најдобрите работодавци во светот за 2020 година.

Тие анкетирале 160.000 работници од 58 земји кои работат во интернационални компании, со цел резултатите да бидат веродостојни. Анкетите биле спроведени од јуни до јули, а од учесниците било побарано да ја оценат својата спремност кога станува збор за давање препораки за компанијата – на пријателите или семејството.

Освен тоа, требало да оценат и колку се задоволни со одговорот на компанијата во која работат на пандемијата и да го оценат својот работодавец врз основа на имиџот, економското влијание на корпоративните активности, развојот на таленти, родовата еднаквост и општествената одговорност.

Конкуренцијата била огромна: во обѕир биле земени дури 750 корпорации кои делуваат ширум светот, со седишта во 45 земји. Од нив се истакнале 10, а ова е редоследот од најдобро до најлошо оценетата компанија:

1. Samsung electronics

2. Amazon

3. IBM

4. Microsoft

5. LG

6. Apple

7. Adobe

8. Alphabet Inc. (Google)

9. Siemens AG

10. Bosch

Компании

Зголемени платите на вработените во КАМ за 25% во споредба со лани

Објавено

на

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените, а како резултат на тоа бележи раст на платите на своите вработени за 25 отсто во споредба со септември минатата година. Последното зголемување се однесува на вработените во администрација каде просечната исплатена месечна нето плата изнесува 53.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

АЕТМ објавува нов Jавен повик за зајакнување на дигиталните вештини и отварање нови е-продавници: „Дигитално подготвени за е-трговија“

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – AETM, во рамки на проектот „Дигитално подготвени за Е-Трговија” објавува Јавен повик за учество на заинтересирани компании во програмата за поддршка на микро, мали и средни претпријатија и регистрирани индувидуални производители кои доаѓаат од следниве три сектори: (more…)

Продолжи со читање

Компании

ЕОС Матрикс: Зголемени инвестициите во откуп на побарувања во корпоративниот сектор

Објавено

на

Инвестициите во откуп на побарувања од корпоративниот сектор на ЕОС Матрикс се зголемија повеќе од двојно, споредено со претходниот период. Само во последната година компанијата инвестираше нешто околу 1 милион евра во побарувања од овој тип. (more…)

Продолжи со читање

Популарно