Connect with us

Пакети

Оби Роби за подобро детско штедење од Охридска Банка!

Објавено

на

Преку малиот робот Оби Роби, Охридска банка сака да се доближи до најмладите, односно преку едукативни материјали, сликовници, боенки и детски совети. Оби Роби сака да им ја претстави важноста на штедењето на децата, како и да ги воведе во иднината на детското штедење.

Една неодамнешна студија покажува дека децата од семејства со низок или умерен доход, кои имаат штедна книшка во банка, имаат три пати поголеми шанси да одат на факултет, а четири пати поголема веројатност да завршат со висок просек. Ослободувањето на детето од финансиски грижи во процесот на созревање и врвно усовршување е од особена важност за неговата психичка стабилност и иднина.

Родителите често сакаат да отворат сметки за своите деца, да им помогнат да научат за штедење за иднината и управување со нивните пари. И младите често одат во банка за да отворат сметка кога ќе ја добијат својата прва работа и ќе почнат да заработуваат пари.

Затоа, Охридска банка и роботот Оби Роби подготвија пакет за детско штедење со специјални услови:

 • Можност за дополнително вложување во текот на целото времетраење на депозитот;
 • Можност за штедење во денари, евра и долари;
 • Минимален износ за отворање на депозит – 3000 денари, 50 евра, 50 долари;
 • Депонентот може во текот на целото времeтраење на рокот на орочување, покрај првично депонираниот износ на парични средства, да вложува, односно да депонира и други износи на парични средства (преку поединечни уплати).
  Износот на парични средства што се дополнително депонирани во текот на втората половина од рокот на орочувањето на депозитот не може да биде поголем од износот на средства депонирани во текот на првата половина од рокот на орочување на депозитот, вклучувајќи го тука и првично положениот износ на депозит.
 • Можност за вклучено животно осигурување за денарски депозити.

Секако, подготвија и примамливи каматни стапки:

Оби Роби, реши сам да ви претстави и ви испрати една порака:

 

Пакети

Мудро штеди за подарок што вреди со Стопанска Банка АД Битола

Објавено

на

Детското штедење е долгорочен депозитен продукт за физички лица и е наменет за деца до 18 годишна возраст. Поради тоа, како законски застапник мора да се јави најмалку еден од родителите, што се докажува со Извод од матична книга на родени. (more…)

Продолжи со читање

Пакети

За чиста 10ка: Нов поволен пакет на Халкбанк наменет исклучиво за студентите

Објавено

на

Студентскиот живот е несомнено возбудлив и исполнет со бројни незаборавни доживувања, но неминовно е и дека носи свои предизвици за студентите. Непроспиени ноќи за испити, трошоци за студии, трошоци за патувања, кирии или пак различни активности и дружење… (more…)

Продолжи со читање

Пакети

Супериор пакет за високи цели на Охридска Банка!

Објавено

на

За сите кои сакаат паметно да располагаат со своите финансии, Супериор пакетот покрај стандардните услуги, вклучува и електронско или мобилно банкарство и избор помеѓу VISA Gold или MasterCard Gold кредитните картички.

Предности:

 • Два месеца бесплатно користење на пакетот
 • Една месечна членарина за пакетот, а користите повеќе производи
 • Две бесплатни подигнувања на готовина со дебитните картички на сите банкомати во Македонија
 • Постојан увид во состојбата и трансакциите на своите сметки преку електронското или мобилното банкарство.

За да го активнирате овој пакет обратете се во најблиската филијала на Охридска Банка или проверете на следниот линк.

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange