Connect with us

Кредити

Нов станбен кредит од Халкбанк – најниска каматна стапка од  само 3.2% фиксна 10 години

Објавено

на

За да одговори на зголемените барања на граѓаните за обезбедување сопствен дом или паметно вложување на своите средства, Халкбанк креираше нов производ – Станбен кредит со животно осигурување што нуди во моментов најповолни услови на пазарот – фиксна каматна стапка од 3,2 односно 3,3%, во зависност од производот, за период од 10 години.

Новиот производ наменет за физички лица кои се во редовен работен однос и пензионери, може да се користи за купување стан, куќа или деловен простор, како и за рефинансирање изложеност во други банки по основ на станбен кредит. Временскиот рок на отплата е до 30 години и за новиот производ е ниска стапката на вкупни трошоци, а дополнително нема трошоци за проценка и за одобрување, како ни надомест за ликвидација на кредитот од сопствени средства. Кредитот е со намалено учество од 10%, а за овој производ банката нуди и големи олеснувања во обезбедувањето. 

Станбениот кредит со животно осигурување на Халкбанк е обезбеден со полиса за животно осигурување со што се овозможува заштита на имотот од последица на несреќен случај, сигурност во отплатата и заштита на целото семејство. Халкбанк е лиценциран застапник за продавање на полиси за животно осигурување од Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје, а полисата се плаќа еднократно пред исплата на одобрените средства.

Во барање нов стан клучна улога имаат два фактори – дали ви се допаѓа како изгледа некој стан, неговата локација и секако буџетот, односно како да се обезбедат потребните средства за негово купување. Токму затоа, во време кога расте интересот на граѓаните за решавање на едно од најважните животни прашања – обезбедување сопствен дом, ние во Халкбанк решивме да понудиме станбен кредит со најповолни услови на пазарот – со ниска каматна стапка од 3,2% фиксна за период од 10 години. Со новиот производ веруваме дека граѓаните добиваат можност да го купат она што најмногу им се допаѓа по најповолни услови, вели Омер Абдиу, од дирекцијата за односи со јавност во Халкбанк АД Скопје.

Максималниот износ за новиот кредитен производ е 200.000 евра, а клиентите добиваат можност и за грејс период од 12 месеци. 

За сите заинтересирани кои купуваат недвижност во тек на градба, Халкбанк има развиена соработка со бројни, реномирани градежни компании од земјава.

 

Кредити

Зачекорете во нова среќна приказна со кредитите на НЛБ Банка

Објавено

на

Купувањето или уредувањето на стан или куќа е една од најголемите финансиски одлуки во животот на секоја личност и затоа е многу важно да бидете добро информирани доколку решите да го направите ова со финансиска поддршка во форма на станбен или потрошувачки кредит.  (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Брзи и евтини онлајн кредити

Објавено

на

Се наоѓате во период кога ве затекнале непредвидени трошоци? Ви треба брзо и поволно решение? Онлајн кредитите на ФД Монимакс Финансиско можат да бидат одговор на вашите проблеми уште денес. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Онлајн кредити до 50.000 денари – за среќни животни приказни

Објавено

на

Зошто ова лето не си допуштите нешто што отсекогаш сте посакувале? Заслуживте. Ајде, затворете ги очите. Што ви паѓа прво на памет? Супер, сега можете веднаш да тргнете кон остварување на вашата желба и тоа онлајн со пополнување апликација за брз кредит. Од вашата желба ве делат само неколку чекори. (more…)

Продолжи со читање



Популарно