Connect with us

Странски банки

Нов состав на Управниот одбор на Штаермеркише Шпаркасе во Грац

Објавено

на

До летото 2019 година ќе се изврши реизбор на членовите на Управниот одбор на Штаермеркише Шпаркасе во Грац, кој вклучува и промени во неговиот состав. Мандатот на извршните членови на Управниот одбор на Steiermärkische Bank and Sparkassen AG Graz истекува до крајот на мај 2019 година, додека м-р Франц Кербер ќе ја достигне законската старосна граница во мај 2019 година, откога и ќе замине во пензија.

На седницата одржана на 28 март 2018 година, Надзорниот одбор на Штаермеркише Шпаркасе во Грац донесе одлука за новиот тим на Управниот одбор, со важност од јуни 2019 година.

 

Нов состав на Управниот одбор во Грац

Од јуни 2019 година, на постојните членови на Управниот одбор на Steiermärkische Bank und Sparkassen AG Graz, д-р Герхард Фабиш (CEO) и д-р Георг Бухер (член на Управниот одбор), ќе им се приклучат два нови члена, кои се претставени во продолжение.

Новите членови на Управниот одбор во Грац се д-р Оливер Крепфл и м-р Валбурга Зајдл. И двајцата се долгогодишни вработени во компанијата со екстензивно искуство и длабоко познавање на банкарската групација, како и извршувале менаџерски функции во изминатите години.

Оливер Крепфл е правник и управува со Генералниот секретаријат.

Валбурга Зајдл е бизнис-администратор и е одговорна за Секторот за управување со стратегиски ризик.

Шпаркасе Банка Македонија ја продолжува својата работа со постојниот Управен одбор и органи на управување.

Странски банки

НЛБ Групацијата со рекорден профит од 225,1 милиони евра

Објавено

на

НЛБ Групацијата оствари добивка во износ од 225,1 милиони евра за 2017 година односно повеќе од двојно повисока во споредба со 2016 година. Ова претставува рекорден профит во историјата на НЛБ Групацијата. За овие одлични резултати се заслужни сите банки – членки на НЛБ, вклучувајќи ја и македонската НЛБ Банка, која за претходната 2017 година оствари профит од 35 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

ЕК отвори истрага против Словенија за случајот НЛБ

Објавено

на

Европската унија во својот Службен весник објави Одлука да се отвори истрага против Словенија поради сомневање дека ги прикрила штетите на „Нова љубљанска банка“ (НЛБ) спротивно на правилата и обврските на Унијата. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Ова е најдобрата банка во централна и источна Европа според Глобал Фајнанс

Објавено

на

Во рамки на доделување на наградите за најдобри светски банки за 2018 година, Глобал Фајнанс ја прогласи Raiffeisen Bank International AG (RBI) за „Најдобра банка во централна и источна Европа“. Реномираниот финансиски магазин престижната награда на оваа банка и ја доделува веќе 12-ти пат во последните 15 години. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange