Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Форекс

Нов пад на вредноста на биткоинот

Објавено

на

Цената на биткоинот падна под 8.000 долари и со тоа дојде на најниско ниво од јуни, заостанувајќи од повеќето други дигитални валути.

Најмногу тргуваната криптовалута падна за 4,9% од петочното тргување на 7.355 американски долари. Оттогаш криптовалутата, не успеа да ја врати својата цена од 8.595 долари, што е пад од 50% од својот максимум за оваа година.

Биткоинот од неодамна престана да биде криптовалутата која најмногу се тргува во светот. Лидерската улога ја презеде “тетер” кој дневно остварува вредност од сите тргувања од речиси 21 милијарди американски долари.

Податоците за активност на тргување ги собра CoinMarketCap заклучно со 27 септември. Според тие податоци, биткоинот дневно достигнува во просек 17,28 милијарди долари вредност, етериум 7,72, а лајткоин 2,55 милијарди долари.

Тетер во моментов најмногу се тргува бидејќи е стабилен и многу лесен за употреба. Неговата популарност е, исто така потпомогната од фактот дека во Кина може да се дојде до тетер без премногу прашања, а потоа лесно се менува за биткоин или други криптовалути.

Во Азија, тргувањето со криптовалути е многу популарно и опфаќа 70 проценти од вкупното светско тргување на дневна основа.

Форекс

Банкарските акции најтргувани на берза

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,95 проценти, пред акциите на Тетекс АД Тетово кои забележаа раст од 2,17%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на Алкалоид и на РЖ Техничка Контрола најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на РЖ Техничка Контрола АД Скопје, кои забележаа раст од високи 9,60 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа раст од 0,27%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на ТТК Банка најтргувани на берзата

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 3,34 проценти, пред акциите на Македонијатурист АД Скопје кои забележаа раст од 0,93%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange