Connect with us

Кредити

Нов кредитен продукт на Штедилница Можности – Кредит за поддршка на клиенти погодени од пандемијата КОВИД-19!

Објавено

на

Штедилница Можности како дел од Проектoт на УСАИД за развој на деловниот екосистем, лансираше нов специјален кредитен продукт за поддршка на дејностите погодени од пандемијата – Кредит за поддршка на клиенти погодени од пандемијата  КОВИД-19!

Новиот кредитен производ е со каматна стапка од 0,00%, рок на отплата до 12 месеци и со можност за користење грејс период до 11 месеци. Кредитот е со максимален износ до 180.000 денари.

Со новиот кредитен производ, Штедилница Можности излегува во пресрет на сите претприемачи, индивидуални земјоделци и трговски друштва (фирми) кои извршуваат одредена стопанска дејност и на кои им е неопходен паричен капитал за обртни средства, за одржување на ликвидноста, солвентноста и за задржување на бројот на вработените во ова време на пандемија предизвикана од КОВИД-19.

Трошоците за кредитот се манипулативен трошок од 1% од износот на кредитот и месечна провизија за управување (МПУ) која се движи во рамките од 0,305% до 0,542%. Останати трошоци на кредитот се меница од 100 до 200 денари во зависност од износот на кредитот и интеркаларна камата во зависност од денот кога се реализира кредитот.

Дополнителни информации за новиот кредитен продукт можат да се добијат во сите експозитури на Штедилница Можности, профилите на социјалните медиуми како и на веб страницата.

Домашни банки

Потрошувачки кредит со животно осигурување и полиса од незгода на Халкбанк: идеално партнерство за исполнување на сите финансиски потреби

Објавено

на

Потрошувачкиот кредит со животно осигурување и полиса од незгода на Халкбанк АД Скопје е единствен вид на кредит кој на кредитобарателите им пружа дополнителен слој на заштита. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе Банка и ЕБОР со нова еко кредитна линија и можност за инвестициски грант до 20%

Објавено

на

Шпаркасе Банка и ЕБОР со нова еко кредитна линија и можност за инвестициски грант до 20%. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Станбен кредит од Комерцијална банка со најдолг рок на отплата, а сега и без трошоци за одобрување и процена

Објавено

на

Новиот дом нека биде новата радост за целото семејство. Со Станбениот кредит на Комерцијална банка, сега и без трошоци за одобрување и процена во промотивниот период до 30.06.2023 година, обезбедете си нов дом и уживајте во привилегијата да имате најниска месечна рата. (more…)

Продолжи со читање

Популарно