Connect with us

Кредити

Иутекредит со поголема рочност и намалена стапка на вкупни трошоци на сите кредити

Објавено

на

Водејќи се по слоганот “Најбрзо и најкомфорно”, ИутеКредит во континуитет ги следи потребите на своите корисници со цел да им овозможи најдобро корисничко искуство и можност за брза реализација на сите финансиски потреби.

Со новите промени во условите на кеш кредитите, корисниците ќе можат да подигнат кредит на подолг рок, со намалени трошоци и во било кое време, 24/7.

Продолжен период на отплата за кеш кредити

Од овој месец кеш кредитите за сите нови и постоечки клиенти на ИутеКредит се со подолг рок на отплата.

Новите клиенти отсега ќе можат да аплициратаат за износ до 30 000 денари со рок на отплата до 12 месеци, наместо досегашните 10 месеци.

Постоечките корисници од друга страна,  до 70 000 денари и износот да го вратите со продолжен рок од 18 месеци, наместо 15 месеци.

Дополнително за износи до 100 000 денари рокот на отплата е до 2 години, односно 24 месеци, иако претходно максималниот рок за отплата на кеш кредит беше 21 месец.

Намалени трошоци за кредит

Покрај продолжувањето на рочноста, ИутеКредит втор пат годинава ја намалува Стапката на вкупни трошоци (СВТ) на сите кредити за 1,25% процентни поени.

Намалувањето на СВТ вклучува пониска каматна стапка, провизија и административни трошоци и се однесува на сите кредитни производи (кеш, наменски и автомобилски кредити).

При аплицирање нема дополнителни и скриени трошоци, така што корисниците може јасно и транспарентно да ги видат сите информации за кредитот за кој аплицираат.

Пристап до пари 24/7

Со новата ИутеКредит Mastercard картичка клиентите може да аплицираат за кредит 24/7 и да ги добијат потребните средства веднаш од било каде, во било кое време. Картичката може да се користи на сите Mastercard терминали за плаќање,  за подигање готовина од било кој банкомат или за онлајн плаќање.

Сите заинтересирани корисници може да направат калкулација на кредитиниот калкулатор на веб страната www.iutecredit.mk и да аплицираат за потребните средства само со лична карта online, на телефонскиот број 13 333 или во една од експозитурите на ИутеКредит.

Кредити

Силк Роуд Банка ја збогати понудата со нов станбен кредит

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје лансираше на пазарот нов производ – станбен кредит со најниска фиксна каматна стапка во земјата, почнувајќи од 2.5%. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе Банка втора година по ред финансира старт-ап бизниси во соработка со програмата ЕаСи на ЕУ

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија го започнува вториот циклус од програмата „Чекор по чекор“, наменета за поддршка и развивање старт-ап бизниси во Република Северна Македонија. Програмата е воведена со потпишувањето на спогодбата со Европскиот инвестициски фонд (ЕИФ) во рамките на Програмата за вработување и социјални иновации ЕаСи на ЕУ, која е финансирана од Европската Унија. Со оваа програма на старт-ап бизнисите им се овозможува пристап до средства за финансирање развој на нивните бизниси, како и вклучително едукација и менторство за правилен развој на бизнисите. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

ТТК Банка АД Скопје ја продолжи промотивната понуда за кредитни производи за физички лица до 31 март 2020 година

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ја продолжи промотивната понуда за потрошувачки, хипотекарни и станбени кредити до 31 март 2020 година. Во рамките на промотивната понуда, корисниците можат да аплицираат за кредитите со намалени трошоци за одобрување, односно без трошоци за процена за кредитите обезбедени со хипотека на недвижен имот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно