Connect with us

Електронско банкарство

Ново електронско банкарство за правни лица од Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје воведе посовремен систем на електронското банкарство за работа на правни лица. Новото решение работи на база сигурносен токен (КИБС дигитален сертификат), со внесување на соодветна лозинка.

Електронското банкарство на сите постојни и идни правни лица клиенти на банката им овозможува вршење на банкарски работи и услуги, без потреба од посета на експозитурите на банката

“Новата верзија на електронското банкарство за правни лица е со целосно нов дизајн во чекор со современите трендови и барања на компаниите. Со користење на електронското банкарство, компаниите во секое време од денот имаат увид во состојбата на сметките, можност за вршење на плаќања во земјата и странство, креирање на шаблони и зачувување на истите за идни плаќања, вчитување на плати, девизни приливи и менувачница. Електронското банкарство може да се користи веднаш, со отворање на сметка на компанијата во банката и издавање на сигурносен токен-дигитален сертификат во експозитура на банката. По пуштатењео во употреба на новиот систем, во годината која следи, Силк Роуд Банка АД Скопје активно ќе работи на усовршување на системот со нови можности за компаниите, за лесно, ефикасно и едноставно вршење на систе банкарски работи 24/7, без никаква потреба од доаѓање во експозитурите на банката и неповрзани со работното време на банката”, вeлат од Службата за производи и поддршка на продажбата во банката.

Електронско банкарство

UnionPay и PayPal најавуваат глобално партнерство

Објавено

на

UnionPay International (UPI) и PayPal најавија глобално партнерство каде и двете компании ќе работат заедно за да го забрзаат растот на нивните мрежи. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Настан за е-трговија: Имплементација и предизвици при е-плаќањa со фокус на банките

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија во текот на месец февруари ја организира втората сесија за е-трговија, каде што со претставници од финансиските институции вклучени во синџирот на е-трговија и со потенцијалните и моменталните е-трговци ќе се дискутира на тема “Имплементација и предизвици при онлајн плаќање“.

Доколку продавате или сакате да продавате онлајн, а притоа ви се неопходно дополнителни корисни информации од аспект на улогата на банките со целиот процес при онлајн плаќање, доколку сакате да споделите свое искуство/предизвик со кој се соочувате при онлајн плаќање, или пак неформално, преку нетворкинг дружење да се запознаете со претставниците од банките кои што нудат е-трговија и се членови во АЕТМ, тогаш овој настан е токму за вас!

Локација: Фонд за Иновации и Технолошки Развој (ГТЦ, I кат)
Датум: 03.02.2020 година
Време: 16:00

На настанот ќе имате можност да научите повеќе за:
✔︎ како да имплементирате канал за плаќање во вашата е-продавница?
✔︎ која е неопходната документација за виртуелен ПОС?
✔︎ каква е улогата на платежниот процесор во синџирот наречен е-трговија?
✔︎ како до подобра комуникација со банките (поплаки, соработка, рефундации)?
✔︎ кои се предизвици на е-трговците од банкарска гледна точка?

Агендата на настанот можете да ја погледнете во продолжение:

⏰16:00-16:05
👉🏻 Отворање на настанот

⏰16:05-16:15
👉🏻 Презентација на можностите кои се нудат од страна на банките при онлајн плаќање
– Филип Чижбановски – в.д. Претседател, Асоцијација за е-трговија на Македонија

⏰16:15 – 17:15
👉🏻 Панел дискусија на тема „Имплементација и предизвици при онлајн плаќањата“
– Игор Величковски, Народна Банка на РСМ
– Тина Петкоска, Халкбанк АД Скопје
– Вељан Поповски, НЛБ Банка АД Скопје
– Стефан Пепоски, Стопанска банка АД Скопје
– Филомена Пљаковска Аспровска, Касис АД Скопје

⏰17:15-18:00
👉🏻 Networking дружење!

Учеството е бесплатно. Потребно е само да се пријавите на следниот линк. Бројот на учесници е ограничен.

Настанот е организиран во партнерство со Фонд за иновации и технолошки развој.

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Купувањето онлајн и отворањето на продавници за е-трговија во пораст

Објавено

на

Македонските граѓани сѐ повеќе купуваат онлајн, но и отвораат онлајн продавници, а доказ за ова е порастот кој го бележиме по бројот на трансакции, порастот по вредноста на трансакции, но и порастот по бројот на уреди на виртуелни места на продажба. (more…)

Продолжи со читање

Популарно