Connect with us

Домашни банки

Новото раководство донесе промени во Статутот на Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Промената на банкарската групација и тековното спојување со Шпаркасе банка Македонија, доносе неколку значајни промени во работењето на Охридска банка АД Скопје.

На седницата на Собранието на Охридска банка АД Скопје која се одржа на ден 29.11.2019 година, Банката донесе неколку Одлуки со кои најавените промени ги спорведе на дело.

Една од промените беше и Одлуката за измена и дополнување на Статутот на Банката.

Покрај промената на името на Банката, беа донесени и други промени како изгледот, големината и формата на заштитниот знак, обликот, содржината и начинот на употреба на печатот итн.

Целосните промени за измена и дополнување на Статутот на Банката може да ги погледнете на следниов линк.

Домашни банки

Халкбанк уште еднаш ја покажа на дело својата општествена одговорност – Банката откупи 300 билети од МНТ со цел поддршка за културата

Објавено

на

Изминатиов период, додека светот се соочува со пандемијата од вирусот КОВИД-19, а бизнисите ги трпат економските последици, сведоци бевме како Халкбанк, низ повеќе активности и иницијативи, дава поддршка на повеќе трговци кои беа погодени од корона кризата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Глобал Фајнанс ја прогласи Халкбанк за „Најдобра банка за работа со население за 2020 година“

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје од страна на престижниот светски финансиски магазин Глобал Фајнанс (Global Finance) е прогласена за Најдобра банка за работа со население за 2020 година. Истовремено, банката е добитник и на наградата „Commerzbank’s STP Award 2019“ која ја доделува лидерот за меѓународни финансиски услуги Комерцбанк АГ како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања и трансфери. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Промена на работното време на експозитурите на Шпаркасе Банка

Објавено

на

Од 02.07.2020 година а заклучно со 18.07.2020 година, Шпаркасе Банка Македонија започна со издавање на домашната платежна картичка „Купувам домашно“, која е дел од третиот сет на мерки на Владата на Република Северна Македонија за поддршка на одредени групи на граѓани и ревитализација на домашната економија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно