Connect with us

Електронско банкарство

Нови функционалности на електронското банкарство на Халкбанк АД СКопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје ги информира своите клиенти за успешната надградба на системот и воведување на нови функционалности на услугата електронско банкарство.

Новини во електронското банкарство за физички лица:

  • Унапреден начин на најава преку дво-факторска автентикација со користење на лозинки за еднократна употреба според најнови стандарди;
  • Зголемено ниво на сигурност при потпишување на налози
  • Освежен и модернизиран дизајн;
  • Олеснет и унапреден начин на најава на мобилната апликација преку користење на PIN или биометрика (отисок од прст или препознавање на лице);
  • Воведена е можност за поедноставено плаќање на сметки преку мобилната апликација за физички лица само со внесување на број на фактура;
  • Опција за брза состојба овозможува лесен преглед на состојба на вашата трансакциска сметка без да се најавувате на апликацијата;
  • Сите корисници на електронско банкарство може да ја превземат новата апликација на App Store и Google Play.

Упатство за креирање корисник – Физички лица
Корисничко упатство – Физички лица

Електронско банкарство

Започнете онлајн продажба со услугата за E-трговија на НЛБ Банка

Објавено

на

Пандемијата, која го зафати скоро целиот свет, ги промени навиките и однесувањето на поединците, но  и работењето на компаниите. Во новонастанатите услови луѓето се почесто се одлучуваат да пазарат од дома користејќи ги бенефитите на Е-трговијата која стана топ тема во текот на овие неколку месеци. НЛБ Банка како дел од сетот мерки и услуги кои ги стави на располагање за олеснување на последиците од пандемијата е и бесплатното користење на платежната платформа за E-трговија како услуга која овозможува врвно корисничко искуство и висок степен на безбедност при користење. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Гугл тестира онлајн купување со гласовна идентификација како потврда за плаќањата

Објавено

на

“Google” во моментов тестира нова функција со која на луѓето ќе им се овозможи  да одобрат купување преку интернет со препознавање на нивниот глас, а сето тоа преку алатката “Google Assistant”. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Известување од Стопанска банка АД – Скопје за надградба на систем

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека поради спроведување на редовна надградба на информатичката технологија, Банката најавува краток прекин во достапноста на i-bank дигиталните услуги во периодот помеѓу 00:00 и 04:00 часот ноќта помеѓу 24 и 25.05.2020 година.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно