Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Нови престижни награди за Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Остварените резултатите, постигнатиот успех, континуираниот развој на нови технологии и производи се само дел од критериумите врз база на кои светски реномираните магазини ги доделуваат глобалните и регионалните награди за најдобрите во банкарскиот свет.

Овие награди се рефлект на иновацијата, достигнувањата, стратегијата, прогресивните и инспиративни промени кои институцијата ги превзема во т.н ,,финансиско општество’’.

Препознавајќи ги сите овие карактеристики во работењето на Стопанска банка а.д. Битола, реномираниот финансиски магазин ,,Global Banking & finance’’ по четврти пат на Стопанска банка а.д. Битола во 2018 година и ја додели наградата за ,,Најдобра банка за работа со правни лица’’ и ,,Најдобра банка за работа со физички лица’’.

 

Континуитетот на добивање на оваа награда, веќе четврта година по ред , е повеќе од доволен доказ дека Стопанска банка а.д. Битола посветено и одговорно води грижа за своите клиенти, го подобрува своето работење и успешно одговара на потребите како на правните така и на физичките лица кои се клиенти на Банката.

Едно во низата на значајни признанија за 2018 година припадна на Управниот Одбор на Стопанска банка а.д. Битола која од страна на ,,Business Worldwide Magazine’’ е прогласена за ,,Најдобро менаџирана банка во 2018 година’’.

Овие награди кои се потврда на квалитетната и посветена работа на Банката ја заокружија успешната 2018 година за Стопанска банка а.д. Битола. Нивното значење е уште поголемо бидејќи се добиени во годината кога Стопанска банка а.д. Битола го прослави својот голем јубилеј – 70 години постоење. Ваквите големи достигнувања и признанијата со кои истите се потврдени се мотив плус Стопанска банка а.д. Битола да продолжи да работи и да се докажува како стабилна и квалитетна банкарска институција.

Домашни банки

Од оваа есен нови кредитни производи на Еуростандард банка

Објавено

на

Со доаѓањето на есента животните трошоци нагло растат, трошоците поврзани со новата училишна година мораат да бидат подмирени, школарината за новата студентска година да биде платена, средствата потрошени за годишниот одмор да се надокнадат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нови кредитни линии на НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје информира дека воведe две нови кредитни линии за клиенти-правни лица за реализација на долгорочни инвестициони проекти. Понудата е креирана како резултат на следење на трендовите и случувањата на пазарите во земјата и странство и прилагодување кон потребите на нашите клиенти со цел константна поддршка на нивниот раст и развој. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Охридска Банка АД Скопје склучи договор за заем со ЕБОР

Објавено

на

Охридска Банка АД Скопје преку соопштение на Македонската Берза ја информира јавноста за склучен договор за кредит со Европска банка за обнова и развој од Програмата за поддршка на зелена енергија во износ од 4 милиони евра на период од 5 години, со грејс период од 2 години и полугодишни отплати. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange