Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Кредити

Нови најповолни услови на пазарот за брзи потрошувачки и наменски кредити од ИутеКредит

Објавено

на

Намалени вкупни трошоци, зголемени износи и број на рати. Имајте контрола на вашите лични финансии со ИутеКредит.

Согласно новиот закон за Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити кој стапува на сила денес, 08.04.2019, ИутеКредит Македонија соодветно ги прилагоди условите за потрошувачките и наменските кредити за физички лица во својата понуда.

Новиот закон предвидува ограничување на годишната стапка на вкупни трошоци за подигнат кредит, односно вкупниот износ што барателот на кредит го враќа при истекот на периодот на отплата.

Со ваквата регулација отсега барателите на кредит во ИутеКредит ќе можат да уживаат значително поповолни услови без високи административни трошоци, трошоци за одобрување или било какви други скриени трошоци.

Остануваме да бидеме број 1 на пазарот во креирање исклучително корисничко искуство за потрошувачки и наменски кредити за физички лица од 18 до 70 годишна возраст. Кај нас клиентите ја добиваат целосната сума за кредит за која што аплицираат со транспарентен приказ на условите за кредит, без скриени трошоци. Воедно, ги советуваме сите заинтересирани кои имаат потреба од брз пристап до финансиски средства да бидат внимателни при својот избор на кредитодавател имајќи ја во предвид останатата понуда на пазарот и промените кои ги налага новиот Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити.” – изјавуваат од ИутеКредит.

Можност за рефинансирање на тековни финансиски задолжувања

Една од главните придобивки за сите потенцијални и постоечки клиенти на ИутеКредит со новите услови е можноста која се отвара за најповолно рефинансирање на кредити кои се земени од други финансиски институции, решавање на останати финансиски задолжувања како и пристап до финансиски средства кои се најчесто потребни за покривање трошоци за итни здравствени или образовни потреби, потреби за домаќинство или за плаќање долгови за комунални сметки.

Едноставно аплицирање само со лична карта

Клиентите на ИутеКредит имаат можност да аплицираат брзо, онлајн, само со податоци од лична карта, а одобрувањето е веднаш. За кредит може да се аплицира и директно во експозитурите на ИутеКредит во Скопје (кај Соборен Храм), Куманово и Тетово во ценаторт на градот.

Прв бесплатен кредит до 20 000 денари со 0% трошоци

Во ИутеКредит првиот кредит до 20 000 денари е бесплатен. Тоа значи дека за сума до 20 000 денари и период на отплата до 30 дена корисникот има 0% камата и и 0% административни трошоци, односно сумата на кредитот ја враќа во истиот износ.

Потрошувачки кеш кредити до 150 000 денари

Во останатата понуда на кеш кредити, ИутеКредит за сите нови клиенти одобрува до 30 000 денари на 10 месеци и 7% каматна стапка, а за сите постоечки клиенти со позитивна кредитна историја во ИутеКредит одобрува и кредити до 150 000 денари со 4% каматна стапка.

Наменски кредити со можност за купување на рати до 120 000 денари

Покрај потрошувачки кеш кредити за разни намени, клиентите на ИутеКредит можат да земат кредит и за купување конкретни прозводи или услуги до 120 000 денари. За наменски кредит корисниците можат да аплицираат директно во продажните места на сите ИутеКредит партнери, како би можеле да го купат посакуваниот производ или услуга само со лична карта и да го отплаќаат на 24 рати со каматна стапка 5%.

Автомобилски кредит до 1 000 000 денари без учество

За сите оние кои се заинтересирани за инвестирање во автомобил, ИутеКредит нуди инстант автомобилски кредит за користени возила до 1 000 000 денари. За одобрување на кредитит не е потребно учество, не е потребно задолжително каско осигурување и нема услови за лизинг. Заинтерисираните можат да направат калкулација и да аплицираат онлајн на www.iutecredit.mk/car-loan/

Уверете се во најповолните услови за онлајн кредит

Направете ја калкулација за посакуваната сума за кредит на ИутеКредит онлајн калкулаторот и аплицирајте на www.iutecredit.mk

Кредити

Почувствувајте го шмекот на летото со туристичкиот кредит на Халкбанк

Објавено

на

Почувствувајте го летото со сите Ваши сетила! Шмекот на Соренто, духот на Задар, песочните хоризонти на Крф или азурното море на Мајорка? (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Студентски кредит од Халк Банка со 0% камата за студирање на Меѓународниот Балкански универзитет

Објавено

на

Меѓународен Балкански универзитет и Халкбанк АД Скопје со цел да помогнат во едуцирање на младите создадоа заеднички производ – Студентски кредит со 0% камата и со промотивна школарина од 1000 евра. Целта на оваа кампања насловена „Инвестирај во знаењето“ е на студентите и нивните семејства да им се понуди уникатна можност да можат да одберат квалитетно и меѓународно образование, а со домашни услови на финансирање. Во оваа кампања, Меѓународен Балкански универзитет ќе ја покрие каматата за студентскиот кредит, а студентот, односно родителите ќе ја плаќаат школарината кон универзитетот на 12 еднакви месечни рати без камата. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

ОХРИДСКА БАНКА ВОВЕДУВА ПРОМОТИВНИ УСЛОВИ НА КРЕДИТИТЕ ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА

Објавено

на

Охридска банка Сосиете Женерал воведува промотивни услови на кредитите наменети за физички лица. Станува збор за промоции со кои се олеснува аплицирањето и отплатата на кредитите, на начин што банката ги исклучува административните трошоци, односно нотарските трошоци зависно од типот на кредитот.

Па така, ненаменскиот кредит „Лесен кеш кредит“ е достапен без административен трошок за апликации за кредити со вклучено кредитно животно осигурување (КЖО) до 14 септември, 2019г. Кредитот има гарантирана каматна стапка за целото времетраење на кредитот. На пример, за кредитот со модел 2+6 со вклучено КЖО во износ од 1.200.000 денари со рок на враќање од 8 години, каматната стапка за првите две години месеци изнесува 5,75%, односно ратата за првите две години е 16.257 денари, додека од дваесет и петиот до деведесет и петиот месец, ратата изнесува 17.090 денари, а каматната стапка е 7,55%.

Станбениот кредит „5+“ е достапен со одлични услови, без административен трошок за апликации до 14 септември, 2019 година и фиксна каматна стапка за првите 5 години. За станбен кредит во висина од 30.000 евра и рок на отплата од 20 години, со вклучено кредитно животно осигурување, за првата година каматната стапка изнесува 3,10%, а ратата би била 174 евра, за втората и третата година каматната стапка изнесува 3,30% а ратата 178 евра, а за четвртата и петата година каматната стапка изнесува 4,55%, а ратата 210 евра. По петата година, каматната стапка е варијабилна и се пресметува врз основа на шестмесечна стапка на Еурибор.

Понудата за кеш хипотекарниот кредит на Охридска банка дава можност за рефинансирање. Со овој кредит на клиентите им се дава можност да ги спакуваат сите свои обврски кои ги имаат по разни основи во други банки и да ги отплаќаат со една месечна рата која е особено поволна. Кеш хипотекарниот кредит нуди фиксна каматна стапка за првите 3 години, а дополнителната атрактивност на овој производ е тоа што во промотивниот период до 14 септември 2019 год., кредитот е достапен без нотарски и без административни трошоци.

Промотивните услови на кредитите за физички лица на Охридска банка Сосиете Женерал им овозможуваат дополнителни поволности на клиентите во остварување на своите инвестициски планови за нов дом, реновирање, патување и слични желби преку атрактивната понуда активна до 14 септември, 2019 година. Охридска банка Сосиете Женерал како општествено одговорна компанија посветена кон исклучително корисничко искуство и задоволство на клиентите, постојано создава квалитетни финансиски услуги, па во оваа насока ја создаде и промотивната понуда.

Повеќе информации за актуелните понуди на Банката можат да се најдат на веб страницата www.ohridskabanka.mk, Контакт центар 02 15 050, или во мрежата експозитури на Банката низ државата.

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange