Connect with us

Платежни картички

Нови и единствени на пазарот VISA припејд картички од Силк Роуд Банка

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје го збогати своето портфолио на платежни картички од брендот VISA со воведување на нови припејд картички за физички и правни лица. 

Новите припејд картички се уникатни на пазарот во Македонија од причини што истите имаат можност за надополнување на картичките, според потребите на корисниците. Картичките се бесконтактни со меѓународна важност изработени според највисоките безбедносни стандарди за картично работење. Можат да се користат за подигнување средства од банкомати, плаќање во трговија секаде каде што е означен знакот на VISA или при вршење на интернет плаќања.

При креирањето на карактеристиките на новите припејд картички за физички и правни лица од брендот VISA се водевме од нивните реални потреби и можности. Картичките нудат уникатна и единствена можност на пазарот во Македонија за надополнување со средства, секогаш кога ќе има потреба корисникот. Исто така, корисниците можат сами да го одредуваат дневниот лимит за трансакции. Картичките се со можност за вршење на бесконтактни плаќања без потреба од внесување на ПИН код, изработени според највисоките безбедносни стандарди 3D Secure за вршење на трансакци со картички. Аплицирањето за картичките е едноставно и се врши со валиден документ за идентификација во било која експозитура на банката“, велат од Службата за картично работење.

Visa Consumer припејд картичката претставува едноставен, безбеден и удобен начин за управување со вашите средства. Истата е наменета за физички лица и е без трошоци за годишна членарина. Картичката може да се користи на милиони локации во светот, за подигнување готовина од банкомати, за интернет плаќања и во продажни места. 

Visa Business припејд картичката за правни лица нуди олеснителна можност на компаниите во заштеда на време и пари со намалување на трошоци при обработка на платниот список, зголемување на ефикасноста на процесите во компанијата и промовирање на лојалноста на вработените. Картичката е со максимална вредност до 1.440.000 денари и е поврзана со трансакциската сметка на компанијата во банката.

Домашни банки

„Еден потег, многу придобивки“ – Visa бонус кампања на Шпаркасе Банка

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје во соработка со Visa ја лансираше бонус кампањата „Еден потег, многу придобивки“, која има за цел понуда на премиум услуга и додадена вредност за сите нови клиенти што ќе се одлучат да ја примат својата плата преку Банката. Кампањата ќе трае заклучно до 30.11.2022 година или до искористување на средствата предвидени за кампањата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка: Известување за продолжен рок на подарок картички Ист Гејт Мол

Објавено

на

Комерцијална банка ќе го продолжи рокот на важност на подарок картичките за трговскиот центар Ист Гејт Мол кои истекуваат во периодот 30.08-10.09.2022 година со цел да излезе во пресрет на потребите на клиентите, кои поради временото затворање на трговскиот центар Ист Гејт Мол не беа во можност да ги искористат подарок картичките. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Mastercard world: За патувања и живот со привилегии

Објавено

на

Доколку сте љубител на патувања, често патувате или тоа допрва ќе го правите, не двоумите се која платежна картичка да ја изберете како ваше средство за плаќање во странство. (more…)

Продолжи со читање

Популарно