Connect with us

Форекс

Новитети во мобилната апликација на Македонска берза – СЕИНет

Објавено

на

Македонска берза ги објави промените кои ги имплементираше на мобилната апликација – СЕИНет.

Станува збор за ажурирање на мобилната апликација на Системот за електронско известување од котирани акционерски друштва – СЕИНет во делот на опциите за добивање нотификации.

На овој начин корисниците на апликацијата ќе бидат навремено известувани за секоја нова ценовно чувствителна информација што ќе ја објават котираните друштва.

Бидете во тек со објавите на котираните акционерски друштва – добивајте навремени известувања преку вашиот мобилен телефон” – велат од Македонска берза.

Линк за симнување на апликација за Android

Линк за симнување на апликација за iPhone

Форекс

Растат акциите на Македонска берза, еврото со вредност од 61.5525 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Тетекс АД Тетово, кои забележаа раст од високи 4,20 проценти. Акцијата на текстилната компанија Тетекс АД Тетово последниве денови е крајно флуктуирачка, еден ден расте, веќе другиот ден губи значаен дел од својата вредност поради објавата за престанокот со работа. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Aкциите на Тетекс вртоглаво ја губат вредноста, еврото со вредност од 61.5673 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Пекабеско АД Кадино Илинден, кои забележаа раст од солидни 2,33 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа раст од минимални 0,15%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Најтргувани акциите на ТТК Банка и Мермерен комбинат Прилеп, еврото со вредност од 61.6142 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Мермерен комбинат АД Прилеп, кои забележаа раст од солидни 2,96 проценти, пред акциите на ТТК Банка АД Скопје кои забележаа раст од 1,53%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно