Connect with us

Осигурување

Нова станица за технички преглед на ,,Сава Стејшн,, и ,,Сава осигурување,,!

Објавено

на

Во присуство на многу клиенти, соработници, Управата на Сава Ре и Сава Осигурување, Градоначалникот на Општина Брвеница вчера (27 ноември) беше отворена втората станица за технички преглед ,,Сава Стејшн,, во Брвеница.

Првата станица за технички преглед е отворена во нас. Илинден. Опремена со опрема по највисоки стандарди ја надополнува големата слика за успехот на Сава осигурување на осигурителниот пазар. Во склоп на станицата клиентите може да добијат секаков вид на осигурување во просториите на Сава осигурување.

„Отварањето на оваа станица претставува значаен сегмент во работењето на Групацијата Сава. Препознатливи сме по професионалниот пристап, грижата за корисниците и посветеноста на клиентите што е темел на нашата мисија за раст. Особено сме горди што на жителите на Општина Брвеница можеме да им понудиме услуги по Европски стандарди”, истакна Јошт Долничар член на Управата на Сава Ре.

Осигурување

Сава пензиско друштво а.д. Скопје со известување за членовите со бенефициран стаж

Објавено

на

Сава пензиско друштво а.д. Скопје ги известува своите членови дека согласно закон членовите на задолжителните пензиски фондови кои навршиле стаж со кој се остварува намалување на старосната граница за пензионирање за најмалку една година согласно член 118 став (3) од Законот за пензиското и инвалидското осигурување, почнувајќи од 1 јули 2020 година имаат право да изберат дали ќе го продолжат членството во задолжителен пензиски фонд, најдоцна до 30 септември 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Сава пензиски фонд и Сава пензија плус примија приливи од камати и дивиденди од компании како Henkel AG & CO KGAA; Basf SE; Rоyal Dutch Shell PLC-A SHS, Bank Of America Corp.

Објавено

на

Средствата на членови на пензиските фондови се инвестираат во најразлични финансиски инструменти дома и во странство се со цел остварување на соодветен принос кој се распределува пропорционално на сметките на сите членови. Токму затоа од Сава пензиско друштво редовно ги информираат членовите на пензиските фондови Сава пензиски фонд и Сава пензија плус за пристигнатите приливи по основ на дивиденди и камати. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Домаќинско осигурување од Халк Осигурување со 25% попуст за вработени во здравствени установи и МВР

Објавено

на

Во услови на пандемија со вирусот Ковид-19, кога целиот товар паѓа врз здравствените работници, но и на вработените во МВР, Халк Осигурување одлучи да им се заблагодари на хероите од првите борбени редови, кои се грижат за нашето здравје и безбедност, обезбедувајќи 25 проценти попуст на полиса за домаќинско осигурување за сите вработени во здравствени установи и МВР! (more…)

Продолжи со читање

Популарно