Connect with us

Домашни банки

Нова локација и нов, модерен изглед на Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Во чекор со современите достигнувања во банкарскиот свет Стопанска банка а.д. Битола ги отвори вратите на својот нов Деловен центар во Скопје кој се наоѓа на ул.Скупи 3 а. Деловниот центар во Скопје заедно со Централа на Банката во Битола се двете седишта во кои Стопанска банка а.д. Битола активно работи. 

Новите простории на Банката претставуваат исклучително пријатна, флексибилна работна средина за вработените и нудат целосна функционалност при работата која овозможува подобрување на тимската работа и меѓусебната комуникација на вработените. Посветувајќи особено внимание и пресретнувајќи ги и најосновните потреби на своите клиенти Банката до детали го има приспособено својот нов деловен простор за нив. Како дел од своето ново окружување, покрај пријатниот амбиент каде што секогаш ќе се чувствуваат добредојдени и ќе бидат квалитетно услужени, Банката има обезбедено и лесен пристап за паркирање.

Покрај Деловниот центар на Банката, се работи и на целосно ребрендирање на нејзините експозитури и банкомати. Ребрендирањето на сите банкомати низ целата држава е веќе завршено и истите имаат добиено нов, освежен и унифициран изглед, додека, процесот на реновирање на сите 19 експозитури низ цела Македонија е започнат, а предвидено е да заврши до крајот на оваа година.

Редизајнот на целокупниот изглед на Банката го потврдува нејзиниот имиџ на современа и модерна Банка која ги следи промените и одговара на предизвиците истовремено градејќи препознатливост и доверба кај клиентите.

Ни претставува неизмерно задоволство што овој голем чекор што го правиме се случува токму во годината кога Банката прославува јубилејни 70 години постоење. Тоа значи дека од една страна испишуваме една значајна историја, а од друга страна сериозно размислуваме и се посветуваме на иднината со цел да го прошириме успехот и да прославуваме уште поголеми јубилеи. Следејќи го констатниот пораст и позитивните резултати во повеќе сфери од деловното работење во последните години, сметаме дека новата работна средина ќе претставува само стимул плус да продолжиме да работиме со истото темпо на остварување на целите, да ја следиме нашата стратегија и да продолжиме да се истакнуваме како одговорна, модерна и квалитетна домашна Банка – велат од Стопанска банка а.д. Битола.

 

 

 

Домашни банки

Вработените во Комерцијална банка донираа храна во соработка со НО „Љубезност“

Објавено

на

Банката донираше повеќе од 20 пакети храна, неопходни за преживување на студените зимски денови кои следат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Централна Кооперативна Банка ќе издаде конвертибилна обврзница

Објавено

на

Централна кооперативна банка (ЦКБ) ќе издаде конвертибилна обврзница со која ќе се задолжи за 5 милиони евра. Веста е содржана во предлог одлуката што ќе се најде на претстојното вонредно акционерско собрание на таа банка закажано за 14 ноември.  (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Силк Роуд Банка ја опреми со постелнина Детската клиника во Скопје

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД ја предаде првата донација за Универзитетската клиника за детски болести во Скопје што произлезе од потпишаниот меморандум за соработка, со кој банката прерасна во долгорочен партнер на Клиниката.

Со оваа донација на Силк Роуд Банка се овозможи целосно обновување на постелнините на сите креветчиња на Клиниката за детски болести. Средствата за набавка на новата постелнина во износ од 212 илјади денари, се обезбедени на тој начин што за секоја трансакција со Американ Експрес картичките на Силк Роуд Банка, банката одвојува по пет денари за потребите на Клинката.

„Среќни сме што ја реализиравме првата донација во рамки на нашето парнерство со Клиниката за детски болести. Со нетрпение ги очекуваме и следните донации со кои сакаме да ѝ помогнеме на Клиниката во остварување на нејзината благородна мисија. Горди сме што заедно со нашите клиенти го спроведуваме овој долгорочен проект со кој веруваме дека ќе придонесеме за уште подобра здравствена грижа за најмладите“, изјави Ролф Шнебели, претседател на Управниот одбор на Силк Роуд банка.

Релизацијата на првата донација од долгорочното партнерство помеѓу Силк Роуд банка и Универзитетската клиника за детски болести ја поздрави и Министерството за здравство.

„Здравствениот систем, како исклучително комплексен сегмент од секое општество, има потреба од поддршка и од приватниот сектор. Состојбите во здравството ќе бидат на многу повисоко ниво доколку сите општествени фактори ја споделат грижата за него. Оттука ја поздравувам оваа иницијатива која е јасен показател за високата свест и општествена одговорност на Силк Роуд банка и воедно ја користам оваа прилика да ги повикам и останатите компании да го следат примерот на оваа банка“, истакна министерот за здравство, доц. д-р Венко Филипче.

Универзитетската клиника за детски болести е единствена здравстена установа од ваков вид во Република Македонија. Во просек, годишно, на оваа клиника болнички се лекуваат над 7 400 деца, а повеќе од 5 4000 деца добиват амбулантска, специјалистичка и субспецијалистичка педијатриска грижа.

„Првата донација од Силк Роуд Банка доаѓа во вистинско време, затоа што набавката на нова постелнината за целата болница е повеќе од неопходна. Овој модел за соработка меѓу нашата Клинката со Силк Роуд Банка функционира одлично и ни овозможува реализација за унапредување на условите во Клиниката. Придобивки ќе имаат децата пацинети, но и персоналот“, вели д-р Катерина Ставриќ, директорка на Универзитетската клиника за детски болести.

Покрај соработката со Клиниката за детски болести, Силк Роуд Банка континуирано реализира и други општествено одговорни активности, меѓу кои: поддршка на активностите на Црвениот крст на Град Скопје, на Домот за деца без родители „11. Октомври“ и учеството во обезбедување помош на жителите на Стајковци погодени од катастрофалните поплави во 2016-та година.

Силк Роуд Банка е единствена банка во Македонија со 100% швајцарски капитал и е ексклузивен застапник за Американ Експрес картичките во земјава.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange