Connect with us

Странски банки

НЛБ планира да издаде нов пакет на субординирани обврзници

Објавено

на

Нова Љубљанска банка (НЛБ) повторно планира да издаде субординирани обврзници за прибирање на дополнителен капитал.

„Нова Љубљанска банка (НЛБ д.д.) и нарача на „UBS” инвестициската банка заедничка коорганизација на емисијата на субординирани обврзници со рок на достасување над 10 години и можност за предвремено раскинување по 5 години. Доколку условите на пазарот тоа го дозволуваат, тие ќе им бидат понудени на добро информирани инвеститори надвор од САД. НЛБ д.д. не планира да стори ништо за да спречи јавно понудување на обврзниците во која било земја.” – се вели во соопштението на банката објавено на Љубљанска берза.

Странски банки

Европската централна банка ги зголемува референтните каматни стапки за 25 базични поени

Објавено

на

Европската централна банка (ЕЦБ) во четвртокот ги зголеми клучните каматни стапки за 25 базични поени поради високите инфлациски притисоци. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

ЕЦБ подготвува ново зголемување на каматните стапки

Објавено

на

Европската централна банка (ЕЦБ) повторно ќе ја зголеми референтната каматна стапка како дел од борбата против инфлацијата, на следниот состанок на Советот на гувернери. (more…)

Продолжи со читање

Странски банки

Презентација на Редовниот полугодишен економски извештај на Светска банка за земјите од Западен Балкан

Објавено

на

Светска банка денеска ќе одржи презентација на 23-то издание од серијата извештаи за економската состојба во земјите од Западен Балкан – Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македонија, Црна Гора, Србија, насловено „Тестирање на отпорноста“. (more…)

Продолжи со читање

Популарно