Connect with us

Домашни банки

НЛБ Банка со промотивна кампања за Overdraft – Дозволено пречекорување!

Објавено

на

НЛБ Банка спроведува промотивна кампања за Overdraft – Дозволено пречекорување на сметка за правни лица. Сите апликации за Overdraft – дозволено пречекорување на сметка за правни лица примени во период од 15.03.2017 до 15.04.2017 година се без провизија за одобрување за првата година на користење. Дозволеното пречекорување овозможува одржување на ликвидноста и задоволување на потребата од дополнителни средства во даден момент.

 

 

Основни предности на Overdraft – Дозволено пречекорување на сметка за правни лица:

 • Може да се користи како дополнителен продукт за секоја фирма која има изложеност
 • Надминување на сезонски флуктуации во паричните текови и премостување на одреден период се до наплата на побарувањата
 • Брза процедура за одобрување и едноставен пристап до потребните средства
 • Одржување на ликвидноста
 • Задоволување на потребата од финансиски средства во даден момент без потреба од дополнителни кредитни процедури

 

Максималниот износ се определува во зависност од просечните месечни приливи на правното лице во последната година.

 

Годишната каматна стапка изнесува од 8,4% до 8,9%.

 

Рок на отплата е дефиниран на 360 дена со годишна обнова.

 

Услов претставува минимум 12 месеци активно работење на фирмата.

 

Обезбедување:

 • 2 меници од 500 мкд ( за одобрување на износ до 600.000 мкд)
 • 2 меници од 500 мкд и меница во форма на нотарски акт  (за одобрување на износ од 600.001 до 1.200.000 мкд)
 • Хипотека на недвижен имот
 • Рамковен револвинг кредит лимит

 

Трошоци:

 • Провизија за одобрување: 0,75% еднократно, минимум 5.000 мкд – БЕЗ ТРОШОЦИ ЗА ОДОБРУВАЊЕ ЗА ПРВАТА ГОДИНА НА КОРИСТЕЊЕ ЗА АПЛИКАЦИИ ПРИМЕНИ ОД  15.04.2017 ГОДИНА
 • Без провизија за предвремено затварање

 

Потребни документи:

 • Барање за одобрување на кредитна изложеност
 • Тековна состојба
 • Официјални финансиски извештаи за последните 3 години
 • Финансиски извештај со просек

 

Дополнително, НЛБ Банка нуди можност за Online аплицирање за Overdraft – Дозволено пречекорување на сметка за правни лица.

 

Домашни банки

Именувани тројца нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д. Љубљана, меѓу кои и Антонио Аргир

Објавено

на

На вчерашниот прв состанок на Надзорниот одбор на НЛБ д.д Љубљана годинава, членовите се фокусираа на имплементација на стратегијата на НЛБ Групацијата и статусот на вклучување на факторите за управување со еколошките и социјални аспекти во деловниот модел на НЛБ Групацијата. На седницата, Надзорниот одбор назначи и тројца нови членови на Управниот одбор, со што истиот се прошири на вкупно шест члена. За нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д именувани се: Хедвика Усеник, Антонио Аргир и Андреј Ласиќ. Сите доаѓаат од НЛБ д.д или НЛБ Групацијата, имаат долгогодишно искуство и се веќе докажани во својата работа. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје изврши измена и дополнување во тарифите за надоместоци за физички лица

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти дека воведува нови и врши измена на некои од постојните надоместоци во тарифата за физички лица, при што ги утврдува следните надоместоци: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка: Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2022 година (среда) ќе работат следните филијали и експозитури на Банката: (more…)

Продолжи со читање

Популарно