Connect with us

Домашни банки

НЛБ Банка предупредува: Непознати лица испраќаат лажни е-мaил пораки

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека во текот на вчерашниот ден се испратени лажни е-маил пораки од страна на непознат испраќач, кој фалсификувајќи го идентитетот на вработена во НЛБ Банка АД Скопје и користејќи го логото, се обидува да извлече доверливи податоци од целната група до која е испратен овој e- маил, притоа овие лажни пораки содржат злонамерни малициозни датотеки како прилог и содржат hyperlink кој насочува кон малициозен домеин.

Одредени физички и правни лица (клиенти и соработници на Банката) добиваат пораки со сомнителна содржина, со предмет на порака (Subject): Трансфер на пари SV23-11-2020 и малициозен прилог со наслов: nlbbank_6487583994877366736288_dokumenti2020.ar)

Банката се оградува од овие пораки и апелира до сите оние кои ќе ја добијат електронската порака ДА НЕ ЈА ОТВАРААТ ПРИЛОГ – ДАТОТЕКАТА со цел заштита од злоупотреба на податоците. Доколку ваквите пораки заедно со прилозите биле веќе отворени, потребно е да се обратите за помош до ИТ професионалец.

Сите известувања испратени од НЛБ Банка АД Скопје преку електронска пошта се потпишани со дигитален сертификат.

Во меѓувреме, Банката ги презема сите неопходни активности за справување со конкретната ситуација.

Домашни банки

Атрактивна кредитна понуда од Комерцијална банка на Саемот на мебел

Објавено

на

Уредувањето на домот е вистинско уживање кога на едно место добивате богата понуда на мебел и атрактивни кредитни производи. Токму тоа ви го овозможуваат Комерцијална банка и Скопски саем на претстојниот Саем на мебел, кој се враќа со целата своја атрактивност и со саемските попусти. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ја поставува основата за да стане главен акционер на ProCredit Holding AG & Co. KgaA

Објавено

на

На 17 март, со потпишувањето на два договори за купопродажба на акции меѓу Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и Меѓународната финансиска корпорација (ИФЦ), членка на Групацијата на Светската банка, се постави основата за промена на составот на главната акционерска база на ProCredit Holding AG & Co. KGaA (ПроКредит Холдинг). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Благодарница до Комерцијална банка за донацијата на 6.000.000 денари за настраданите од земјотресите во Турција и Сирија

Објавено

на

Солидарноста и хуманоста во Комерцијална банка не познаваат граници, особено кога сме сведоци на трагедии од големи размери, какви што беа земјотресите што ги погодија Турција и Сирија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно