Connect with us

Домашни банки

Нова Љубљанска Банка оди на продажба до крајот на годината

Објавено

на

Нова Љубљанска банка (НЛБ) и Словенскиот државен холдинг (СДХ) како претставник на нејзиниот сопственик, објавија денеска намера за продажба на мнозинскиот пакет акции на најголемата словенечка банка до крајот на оваа година, по пат на иницијална јавна понуда на акции.

Намерата за прва јавна понуда на акциите на НЛБ на љубљанската и лондонската берза се однесува на најмалку 50% плус една акција на банката, а најмногу на 75% минус една акција, објавено е на интернет страницата на Љубљанска берза и во соопштенијата на НЛБ и СДХ.

Во најголемата словенечка банка очекуваат проспектот за спроведување на иницијалната јавна понуда би можел да биде објавен на 26 октомври на порталот на Љубљанска берза, што би значело и официјален почеток на продажната постапка.

На малите индивидуални акционери на откуп ќе им се понуди 10% од НЛБ, додека за остатокот се очекува учество на институционални инвеститори.

Домашни банки

Стопанска Банка АД Скопје ја зголеми добивката за над 2 милиони денари

Објавено

на

Во периодот од 01.01.2018 до 30.09.2018 година Стопанска банка АД – Скопје оствари добивка во износ од 2.589.629.000 денари. Станува збор за зголемување на добивката за 37,7% споредено со истиот период од 2017 година, соопшти банката преку Македонската берза. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Важен е ИВАН ЃАКОВСКИ…затоа што се грижи нашиот оброк да биде органски и здрав

Објавено

на

Иван Ѓаковски – некои го познаваат како сопственик на Vega Fresh Bar, некои како активен спортски лик, но оние што не го познаваат треба да знаат дека ова момче од позитивна идеја и лична пасија успеа да изгради сопствен бизнис, кој успешно го развива веќе 4 години. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола го одбележа Светскиот ден на штедењето

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола и оваа година го одбележа Светскиот ден на штедењето 31 октомври. Со цел поттикнување на добрите навики кои се учат и стекнуваат уште од мали нозе вработените од Стопанска банка а.д. Битола беа во посета на детски градинки во Скопје, Битола, Прилеп, Тетово и Струмица. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange