Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

НЛБ Банка на иновативен начин го презентира мобилното банкарство

Објавено

на

Вработените во НЛБ Банка на иновативен и несекојдневен начин го промовираа НЛБ мКлик мобилното банкарство и ни укажаа на функционалностите кои ги нуди.

НЛБ мКлик мобилно банкарство – #ЕвеЗоштомКлик

НЛБ мКлик мобилно банкарство – #ЕвеЗоштомКликСо НЛБ мКлик апликацијата можете да вршите разни плаќања директно од Вашиот мобилен телефон и да ги извршувате сите банкарски работи од било кое место и во било кое време.Еве зошто НЛБ мКлик:• Има модерен интуитивен дизајн• Заштедува време и финансиски средства• Функционира незaвисно од работното време на експозитурите на Банката• Можете да ги реализирате сите банкарски услуги 24 часа, 7 дена во неделата • Пониски провизии за електронски налози од 50% до 70% во однос на налозите извршени во експозитура#НЛБмКлик #ЕвеЗоштомКлик

Gepostet von NLB Banka AD Skopje am Donnerstag, 5. September 2019

Со НЛБ мКлик апликацијата можете да вршите разни плаќања директно од Вашиот мобилен телефон и да ги извршувате сите банкарски работи од било кое место и во било кое време.

Еве зошто НЛБ мКлик:
• Има модерен интуитивен дизајн
• Заштедува време и финансиски средства
• Функционира незaвисно од работното време на експозитурите на Банката
• Можете да ги реализирате сите банкарски услуги 24 часа, 7 дена во неделата
• Пониски провизии за електронски налози од 50% до 70% во однос на налозите извршени во експозитура

Домашни банки

ТТК Банка: Известување за затворање на јавната понуда на ХВ

Објавено

на

Издавачот ТТК Банка АД Скопје известува преку Македонска берза дека на ден 12.9.2019 година заврши првата емисија на долгорочни должнички хартии од вредност – корпоративна обврзница по пат на јавна понуда.

Јавната понуда на хартиите од вредност е одобрена со Решение бр. УП1 Број 10-69 од 22.8.2019 година на Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија. Поканата за запишување и уплата на хартии од вредност беше објавена во дневниот весник „Вечер“ на ден 29.8.2019 година, а на интернетстраницата на Македонска берза на хартии од вредност АД Скопје на ден 29.8.2019 година, кога беше објавен и Проспектот за запишување и уплата на хартиите од вредност.

Во Проспектот за запишување и уплата на хартиите од вредност, издавачот ТТК Банка АД Скопје предвиде процент на запишани и платени хартии од вредност од 60% за да јавната понуда се смета за успешно завршена.

Заклучно со 12.9.2019 година, од понудените 1.500 долгорочни должнички хартии од вредност – корпоративна обврзница од прва емисија, продадени се вкупно 1.500 долгорочни должнички хартии од вредност – корпоративна обврзница од прва емисија, во вкупен износ од 1.500.000,00 евра, односно 92.236.500,00 денари по среден курс на НБРСМ на денот на уплатата со што процентот на реализација на јавната понуда изнесува 100%.

Со ова, а врз основа на член 23 став 3 од Законот за хартии од вредност може да се смета дека процентот на успешност на јавната понуда на хартии од вредност е постигнат, заради што ТТК Банка АД Скопје одлучи да ја затвори јавната понуда на хартии од вредност. Последен датум на кој ќе се примаат уплати за хартиите од вредност од јавната понуда односно ден на завршување на јавната понуда е 12.9.2019 година.

 

Продолжи со читање

Домашни банки

НЕЛА од НЛБ Банка има нов Facebook и Instagram профил

Објавено

на

НЛБ Банка е првата финансиска институција во Северна Македонија која како дел од своето портфолио со услуги имплементираше целосно бесплатен и самостоен електронски асистент, преку кој клиентите на банката имаат можност користејќи Viber да “разговараат” со електронскиот асистент “НЕЛА”. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка спонзор на интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“

Објавено

на

Банката е спонзор на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ кој се одржува во Битола. Фестивалот оваа година се одржува од 14 до 21 септември по 40-ти, јубилеен пат. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange