Connect with us

Домашни банки

НЛБ Банка и Кроација осигурување-Живот го заокружија месецот на финансиско советување

Објавено

на

Изминатиот викенд во Градскиот парк во Скопје, НЛБ Банка, во соработка со својот партнер – осигурителната компанија Кроација осигурување–Живот, организираше забавно – едукативен настан со што беше заокружен „Караванот за финансиско советување за небанкарски продукти“.

Посетителите, меѓу кои најмногу родители и деца, имаа можност да уживаат во музичкиот настап на познатиот македонски пејач Влатко Лозаноски, а најмалите пак да се дружат со маскотите на НЛБ Детското штедење – Тиби и Штуки и Коко – маскотата на Кроација осигурување–Живот.

Настанот имаше за цел, преку игра и забава, да ги едуцира присутните како во иднина да носат паметни финансиски одлуки за подобар и посигурен живот, како ѝ да ги запознае посетителите со небанкарските финансиски продукти кои двете компании ги нудат преку меѓусебната соработка.

„Со нашиот партнер Кроација осигурување–Живот имавме исклучителен настан со кој финишираше едномесечниот „Караван за финансиско советување за небанкарски продукти“, а кој во целост го посветивме на финансиско советување и запознавање на клиентите со небанкарските финансиски продукти кои се дел од редовната понуда на Банката. Постојано го унапредуваме нашето портфолио, овозможувајќи им на клиентите широка понуда на банкарски и небанкарски продукти на едно место. Дополнително и во континуитет овозможуваме советување и едукација на клиентите за оптимално управување со средствата, носење правилни финансиски одлуки кои ќе одговорат на нивните моментални финансиски потреби и ќе им овозможат финансиска стабилност во иднина, поквалитетно и посигурно живеење“ – истакнуваат од НЛБ Банка.

„Постојано сме активни и навистина успеваме позитивно и едукативно да влијаеме на најмладите и уште од најрана возраст да им ги доближиме сите информации поврзани со правилното носење финансиски одлуки за подобар и посигурен живот. Имавме одличен настан со кој сметаме дека успешно ги заокруживме активностите од изминатиот месец, а поврзани со „Караванот за финансиско советување за небанкарски продукти’’, – изјавија од Кроација осигурување-Живот.

За потсетување во текот на месец мај, НЛБ Банка, во соработка со своите партнери од осигурителните и инвестициските компании, пред своите експозитури ширум земјата го организираше вториот караван за финансиско советување за небанкарски финансиски продукти.

Домашни банки

Известување од ТТК Банка за предвремена исплата на пензиите од денес (28-ми јуни 2022 година)

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека почнувајќи од денес (28-ми јуни 2022 година), започна со исплата на пензијата за месец јуни на пензионерите кои ја примаат својата пензија од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на нивната денарска сметка во ТТК Банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Финансиска помош од Комерцијална банка за организација на Светското првенство во шах за слепи во Охрид

Објавено

на

Во својата долгорочна мисија секогаш да им помогне и да излезе во пресрет на потребите на лицата со хендикеп, Комерцијална банка на свое големо задоволство финансиски ќе го помогне одржувањето на Светското првенство во шах за слепи и визуелно хендикепирани лица во Охрид. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Халкбанк започна со предвремена исплата на јунските пензии

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти пензионери дека пензиите за месец јуни се веќе на нивните сметки од денес (28.06.2022 – вторник) и истите можат слободно да ги користат при пазарење со своите платежни картички, преку електронското банкарство или за подигање преку АТМ-ите без провизии. (more…)

Продолжи со читање


Популарно