Connect with us

Домашни банки

НЛБ Банка е општествено одговорна компанија која се грижи за животната средина

Објавено

на

НЛБ Банка уште еднаш ја покажа својата општествена одговорност грижејќи се за општеството и животната средина, како и за своите вработени.

Банката пред своите филијали постави постојки за велосипеди со што ќе ги стимулира вработените почесто да го користат велосипедот како превозно средство.

Велосипедот претставува економски, еколошки и енергетски најодржлива форма на транспорт и мобилност. Возењето велосипед е во хармонија со природата, придонесува за здрава животна средина, намалено загадување, намален метеж во сообраќајот и намалена бучавост.

Возењето велосипед неколку пати неделно го намалува крвниот притисок и стресот, а истовремено ја зголемува енергијата. Ако редовно возите велосипед, вашиот организам ќе биде за 10 години помлад, како и далеку поактивен.

За чиста животна средина – секаде со велосипед.

Паркингот за велосипеди е секогаш достапен и бесплатен.

Домашни банки

Измени во Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола – препознатлива по поддршката на бројни спортски настани

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола е веќе препознатлива по значајната поддршка која ја дава за развивање и одржување на спортската култура и спорскиот дух во земјава. Покрај тоа што е единствената банка која е спонзор на Wizz Air Скопскиот маратон 2020 и Женската трка, оваа година банката стана дел и од најважниот и најголем спортски настан во градот Битола – трката ТРЧАЈ БЕ. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со известување за предвремена исплата на септемвриските пензии

Објавено

на

НЛБ Банка ги известува своите клиенти – пензионери дека ќе ги исплати септемвриските пензии на 28 – ми септември (понеделник). (more…)

Продолжи со читање

Популарно