Connect with us

Кредити

НЛБ Банка го зголеми износот на потрошувачки кредит на максимални 25.000 евра

Објавено

на

Согласно со порастот на платежната способност на населението, расте и прагот до кој граѓаните имаат можност да се задолжуваат по основ на необезбедени потрошувачки кредити.

Засега, Комерцијална банка води во овој сегмент, дозволувајќи им на вработените на неопределено време да подигнат кредит до неверојатни 30.000 ЕУР или 1.800.000 МКД без хипотека, со Договор и меница.

Следна од банките која ја следи оваа пракса е НЛБ Банка која од неодамна започна на своите клиенти да им нуди необезбедени кредити до максимални 25.000 ЕУР или 1.500.000 МКД.

Како обезбедување, може да одберете помеѓу две опции

Опција со жиранти:

– За кредити до 300.000 МКД: Без жиранти
– За кредити од 300.001 МКД до 600.000 МКД: 1 (еден) кредитоспособен жирант
– За кредити над 600.001 МКД: 2 (двајца) кредитоспособни жиранти

Опција со солемнизација:

– Солемнизација – потврда на договор за кредит на нотар
– Без меница
– Tраен налог за наплата на обврски по кредит

За двете опции, неопходно е да се достави Административна Забрана од барателот (и жирантите) или солемнизација – потврда на договор за кредит на Нотар и дополнително обезбедување во форма на Полиса за ризико осигурување.

Повеќе информации ТУКА.

Кредити

Како со еден кредит да ги покриете сите месечни банкарски задолжувања?

Објавено

на

Бројните месечни трошоци, месечни рати за потрошувачки кредити, станбен кредит, картички и слично, сето тоа и покрај редовните трошоци, дополнително го оптоварува домашниот буџет. Затоа оние со повеќе кредити се почесто прават консолидирање на месечните издатоци. Консолидирање на месечните трошоците е чекор кон намалување на трошоците и нивно минимализирање до основното неопходно. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Сега може да аплицирате за субвенција за „Купи куќа, купи стан“ – Кои се условите и можностите?

Објавено

на

Граѓаните кои сакаат да купат стан или куќа преку искористување на државни субвенции со проектот „Купи куќа, купи стан“ тоа веќе може да го направат бидејќи Министерството за финансии го објави новиот повик. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Потрошувачки кредит со животно осигурување од Халкбанк АД Скопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје нуди Relax потрошувачки ненаменски кредит со животно осигурување за сите клиенти. Осигурителната полиса издадена од Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје овозможува заштита на Вашиот имот од последица на несреќен случај, сигурност во отплатата и заштита на целото семејство. (more…)

Продолжи со читање

Популарно