Connect with us

Депозити

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица и изврши промена на провизиите за физички и правни лица

Објавено

на

Почнувајќи од 01.05.2021 година, НЛБ Банка ги намали каматните стапки на депозитите за физички лица во МКД и ЕУР клаузула од 0,05 до 0,2 процентни поени. Новите каматни стапки за депозитните продукти за физички лица се однесуваат за сите  новосклучени договори за депозити, додека кај постојните договори, новата каматна стапка ќе се аплицира на датумот на реорочување на договорот, односно при следното доспевање на депозитот.

Новите каматни стапки се достапни на следниот линк.

Дополнително, Ве информираме дека од 01.05.2021 година НЛБ Банка ќе изврши промена на дел од провизиите кои се однесуваат на работењето со сметки, платен промет, готовински исплати и уплати за физички и правни лица, како и зголемување на провизијата за водење на трансакциска сметка за пензионери.

Повеќе информации за новите провизии можете да добиете на следниот линк.

За сите дополнителни информации, клиентите можат да ја контактираат НЛБ Банка на телефон 02/15-600 или во најблиската експозитура.

Депозити

Македонците чуваат 4,7 милијарди евра во банките

Објавено

на

Околу 4,7 милијарди евра граѓаните штедат во македонските банки, покажуваат податоците на Народната банка. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

НЛБ Банка Ве советува: Штедете го кусурот за нештата кои ги посакувате!

Објавено

на

Сите понекогаш сме внимателни што посакуваме, бидејќи не секогаш сме во можност да ги оствариме желбите кои сме си ги замислиле. Наместо да бидеме претпазливи што посакуваме, зошто да не ја ослободиме фантазијата, а во исто време, со малку штедење да реализираме дел од желбите. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Нов промотивен депозит „Научи да штедиш“ од Капитал Банка

Објавено

на

Со новиот промотивен депозит на Капитал Банка НАУЧИ ДА ШТЕДИШ за двојно пократко, добиј двојно повеќе, со до 2,2неверојатна фиксна годишна каматна стапка и рок на орочување од 6 месеци! (more…)

Продолжи со читање


Популарно