Connect with us

Депозити

НЛБ Банка Ве советува: Штедете го кусурот за нештата кои ги посакувате!

Објавено

на

Сите понекогаш сме внимателни што посакуваме, бидејќи не секогаш сме во можност да ги оствариме желбите кои сме си ги замислиле. Наместо да бидеме претпазливи што посакуваме, зошто да не ја ослободиме фантазијата, а во исто време, со малку штедење да реализираме дел од желбите.

Штедењето, иако сите ќе признаеме е позитивна навика, не секогаш ни оди од рака редовно и континуирано да ја одржуваме дисциплината. Како експерти во својата област, НЛБ Банка, увидувајќи го овој предизвик со кој се соочуваат нивните клиенти, им ја овозможува услугата „Штеди го кусурот“. Станува збор за услуга која НЛБ Банка уште пред 8 години прва ја воведе на пазарот и преку која со секое плаќање со платежна картичка клиентите имаат можност да го заштедат кусурот.

Ова е навистина едноставен начин на заштеда на помали средства на редовна основа. Со оваа опција, НЛБ Банка на клиентите им овозможува плаќањата преку нивните платежни картички да се заокружуваат на износ што самите ќе го одредат. Разликата, пак, од плаќањето до одредениот износ што клиентот го одбрал, се префрла на посебна штедна сметка. 

Практично објаснето доколку го купивте Вашиот појадок во износ од 70 денари, а сте избрале да ги заокружувате износите на трансакциите на 100 денари, разликата од 30 денари можете да ја заштедите на посебната штедна сметка. На овој начин Вие штотуку ја реализиравте Вашата првата заштеда од 30 денари! 

Можеби овој износ не ви делува многу примамливо, но во тоа се состои и поентата на штедењето. Со конзистентно издвојување на незначителна сума на пари, по извесен период, ќе успеете да соберете доволно средства за да си остварите некоја Ваша желба или потреба.

НЛБ „Штеди го кусурот“ може да се користи за штедење / заокружување на износи при безготовински плаќања направени во земјата со сите дебитни и кредитни картички од програмата на VISA и MasterCard International издадени од НЛБ Банка.

За да ја активирате и користите оваа услуга, сè што треба е да ја посетите најблиската експозитура на Банката и да пополните барање за НЛБ „Штеди го кусурот“, додека за сите дополнителни информации можете да се обратите на телефонот 02/15-600.

Депозити

Комерцијална банка ќе ги стимулира денарските депозити

Објавено

на

Почнувајќи од 01.05.2022 година Комерцијална банка АД Скопје ќе изврши промена на каматните стапки на депозитите на физички лица, и тоа: (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Пет придобивки од штедењето во банка

Објавено

на

Кога се мисли на инвестирање, најчесто станува збор за акции, недвижен имот, или пак странски валути. Сите овие инвестиции нудат одреден долгорочен поврат на средствата, но и одреден степен на ризик, утврдени минимални износи како почетна инвестиција и одредена расположливост на вложените средства. Па, зошто тогаш не размислите да ги инвестирате во производ што има минимален ризик, безбеден е и преку него имате брз и лесен пристап до вашите средства? (more…)

Продолжи со читање

Депозити

„ПРОМОТИВЕН ДЕПОЗИТ ПРОГРЕС“ – растечки и гарантирани каматни стапки за депозити во денари и во евра на 12, 24 и 36 месеци

Објавено

на

На почетокот на 2022 година, Шпаркасе Банка АД Скопје подготви промотивна понуда за сите клиенти што се заинтересирани да штедат во денари и во евра и кои посакуваат да направат добар план за заштеда во новата година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно