Connect with us

Домашни банки

Нина Неданоска именувана за Претседател на Управниот одбор на Охридска банка

Објавено

на

По купувањето на Охридска банка од страна на Шпаркасе Групацијата, веројатно и очекувано беше да се случат првите промени во раководните тела на оваа банка.

Својата оставка ја поднесе Бранка Павловиќ, досегашен Претседател на Управниот одбор на Охридска банка АД Скопје, поднесе оставка од функцијата. Таа е кадар на француската банкарска групација Сосиете Женерал и веројатно ќе биде поставена на нова функција во рамките на групацијата.

Со одлука на Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје, за нов Претседател на Управниот одбор на Охридска банка АД Скопје е именувана Г-ѓа Нина Неданоска, досегашен член на Управниот одбор на банката.

Наведената измена во Управниот одбор на Охридска банка АД Скопје стапува во сила на од денес 07.11.2019 година.

По промените, Управниот одбор на Охридска банка го сочинуваат двајца членови, Нина Неданоска и Никола Миткоски.

Домашни банки

Се појави лажна Facebook страница под името на Шпаркасе Банка

Објавено

на

На „Facebook” е забележана ЛАЖНА Facebook страница под името на Шпаркасе Банка која ги бара Вашите лични податоци за понатамошна злоупотреба! ШПАРКАСЕ БАНКА А.Д Скопје ги известува своите клиенти дека нема никаква поврзаност со тоа и ова е единствениот и официјален профил на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Social Friday” во организација на Синдикатот на финансиски организации на Македонија

Објавено

на

Колегите од синдикалните организации на Халкбанк АД Скопје, Комерцијална Банка АД Скопје , Шпаркасе Банка , Стопанска Банка а.д. Скопје, Стопнаска Банка АД Битола, Агенција за Супервизија на Осигурувањата, Фулм и Силк Роад Банка решија да направат позитивни промени и заедно да придонесат кон подобрување на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Извлечени среќните добитници во големата наградна игра „НЛБ за млади“

Објавено

на

НЛБ Банка ги извлече среќните добитници во големата наградна игра за станбени кредити „НЛБ за млади“. Педесет (50) клиенти, на возраст до 40 години, на кои во периодот од 1 март до 31 мај годинава им се одобри станбен кредит од НЛБ Банка се среќни добитници на парична награда на износ од 20.000 денари. Средствата ќе бидат уплатени на сметката на одобрениот НЛБ Станбен кредит за кој добитникот на наградата аплицирал во промотивниот период. (more…)

Продолжи со читање


Популарно