Connect with us

Business Woman

Нина Ангеловска избрана како финалист за “Награда за животно достигнување” од глобалната организација Women in Tech

Објавено

на

Нина Ангеловска, е избрана како финалист за “Наградата за животно достигнување” (Lifetime Achievement Award) која ја доделува глобалната организација Women in Tech. Помеѓу деветте финалисти за оваа награда се и Директроката на Oracle од САД, Претседателката и оперативна директорка на SpaceX од САД, Директората за технолошка трансформација на Новартис од Швајцарија, и уште неколку жени со значајни достигнувања и успеси зад себе.

Ова е четвртото издание на глобалните награди за жени во технологија “Women in tech Global Awards” (https://womenintech-awards.com), кое го организира меѓународна непрофитна организација Women in Tech, a кое ќе се одржи со свечена церемонија на 2ри ноември во Лисабон, Португалија.

Од 1000 номинирани жени, одбрани се 35 финалисти во седум категории, а седум од нив ќе бидат прогласени за добитници на признанијата. Покрај категоријата за животно достигнување во која се наоѓа Ангеловска, се доделуваат награди во уште шест други категории меѓу кои: награда за најголема промена (most disruptive), награда за иницијатива со најголем импакт (most impactful initiative award), награда за поддржувач (ally award), тинејџерка со просперитет (aspiring teen award), стратап (startup award) и награда за глобален лидер (Global Leadership Award).

Инаку, „Women in Tech” е меѓународна непрофитна организација со мисија да го намали родовиот јаз и да им помогне на жените да ја искористат технологијата. Тие го промовираат зајакнувањето на девојчињата и жените ширум светот, со фокус на Целта за одржлив развој 5б: искористување на технологиите. Седиштето на организацијата е во Париз, а нивното глобално движење е присутно на 6 континенти, броејќи над 70.000 членови.

Ангеловска до сега се има стекнато со бројни меѓународни признанија меѓу кои престижното признание Форбс 30 под 30 (Forbes 30 Under 30). Оваа година Ангeловска, по втор пат беше избрана за „жена амбасадор на e- трговија“  (еTrade for Women Advocate) од страна на УНКТАД – телото на Обединетите нации за трговија и развој, заедно со уште пет други успешни жени претприемачи од целиот свет.

Business Woman

Филомена Пљаковска Аспровска од КаСис меѓу најуспешните жени менаџерки за 2022

Објавено

на

Агенцијата „Марили“ викендов ја додели наградата „Жена водилка“ на најуспешните жени менаџерки за 2022 година. (more…)

Продолжи со читање

Business Woman

Извршната Директорка на Триглав Осигурување – Живот, Вилма Учета Дузлевска, ја прими наградата „Business Elite Awards” бренд на „Global Top Brands Awards”

Објавено

на

Наградата за успешен бизнис лидер на настан организиран од познатата „Business Elite Awards” оваа недела во Истанбул, Турција на свечен церемонијален настан ја прими Вилма Учета Дузлевска, долгогодишен извршен директор и голем познавач во областа на осигурувањето. (more…)

Продолжи со читање

Business Woman

Маја Наумовска Савеска од Халкбанк ќе ја претставува нашата земја во стручното жири на КАКТУС 2021

Објавено

на

Помеѓу 15-те избрани маркетинг и креативни професионалци кои го сочинуваат регионалното стручно-жири на овогодинешното издание на КАКТУС фестивалот, што ќе одлучи за најдобрите проекти, кампањи, компании, институции и агенции од минатата година во соседна Србија, се наоѓа и еден претставник од нашата земја. (more…)

Продолжи со читање

Популарно