Connect with us

Домашни банки

Николај Сергеевич Драгомирецки нов член на Надзорниот одбор на УНИБанка

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката.

„Со решениe бр.15-1165/4 од 9ти март 2022 година, Гувернерката на НБРСМ издаде претходна согласност за именување на г-дин Николај Сергеевич Драгомирецки за независен член на Надзорниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје. Согласноста е издадена за период од 4 (четири) години, сметано од денот на приемот на Решението., се вели во соопштението на УНИБанка АД Скопје.

Во моментов, Надзорниот одбор на УНИБанка АД Скопје го сочинуваат:

  • Светозар Попов – Претседател на Надзорен одбор
  • Ралица Иванова Богоева  Заменик претседател на Надзорен одбор
  • Јанко Караколев – Член на Надзорен одбор
  • Константин Арнаудов – Независен член на Надзорен одбор
  • Николај Сергеевич Драгомирецки  – Независен член на Надзорен одбор
  • Дејан Кнезовиќ – Независен член на Надзорен одбор

Домашни банки

Шпаркасе Банка со нов дизајн и функционалности на S-банка мобилната апликација

Објавено

на

Новата верзија на S-банка со нов, модерен и интуитивен дизајн е веќе достапна за сите корисници на мобилно банкарство на Шпаркасе Банка. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка горда на резултатите на својот КБ тим на Скопскиот маратон

Објавено

на

Неуморноста и посветеноста дефинитивно се одлика на тимот на Комерцијална банка. Затоа и не изостанаа добрите резултати на маратонците од Банката на годинашниот Скопски маратон. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе Банка се стекна со сертификат „Фер финансиски услуги за потрошувачите“

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје се стекна со сертификат за „Фер финансиски услуги за потрошувачите“, кој го доделува Организација на потрошувачи на Македонија (ОПМ). Овој сертификат претставува потврда за мисијата на Шпаркасе Банка, која во својот работен фокус ги има своите клиенти и нивното задоволство во сите области на делување. (more…)

Продолжи со читање

Популарно