Connect with us

Кредити

Никогаш не е доцна за ПЛАН ,,Б” во животот!

Објавено

на

Невработени сте и сакате да отворите сопствен бизнис?

Вработени сте, но посакувате нов предизвик и креативна слобода во животот?

Без оглед дали сте невработен, вработен, студент, пензионер или земјоделец, Штедилница ФУЛМ Ви нуди можност за НОВ ПОЧЕТОК, со ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА!

Оваа есен, Штедилница ФУЛМ започнува со кампањата ,,ПЛАН Б”, наменета за сите оние кои сакаат да започнат НОВ БИЗНИС и имаат потреба од  финансиска поддршка!

Затоа, во филијалите на ФУЛМ распрашајте се за можностите кои ги нуди ,,ПЛАН Б”, раскажете ја Вашата идеја за бизнисот и побарајте кредит за СТАРТ-УП бизнис на износ од 10.000 до 400.000 денари, со рок на отплата од 12 до 72 месеци. Притоа, доколку Вашата идеја биде избрана за НАЈОРИГИНАЛНА И НАЈКРЕАТИВНА, истата ќе биде наградена со подарок ЛАПТОП.

Сите лица кои ќе подигнат кредит, со намена за СТАРТ-АП БИЗНИС и притоа ја раскажат својата идеја за бизнис (на образец во филијалите), во периодот од 10.09. до 31.10.2018 година, влегуваат во изборот за ПОБЕДНИК И ДОБИТНИК НА ЛАП-ТОП од Штедилница ФУЛМ за најоригинална и најкреативна идеја.

Затоа, ако имате храброст и идеја да го промените својот свет и сонувате за свој бизнис кој ќе ви овозможи креативна и финансиска слобода, Штедилница ФУЛМ е тука за Вас, финансиски да Ве поддржи!

Домашни банки

„Шпаркасе Банка“, прва банка во Република Македонија што финансира старт-ап бизниси во соработка со програмата ЕаСи на ЕУ

Објавено

на

„Шпаркасе Банка Македонија“ ја претставува првата програма „Чекор по чекор“, наменета за поддршка и развивање старт-ап бизниси во Република Македонија, по потпишувањето на спогодбата со Европскиот инвестициски фонд (ЕИФ) во рамките на Програмата за вработување и социјални иновации ЕаСи на ЕУ. На старт-ап бизнисите ќе им бидат ставени на располагање околу 1,5 милиони евра во фондови гарантирани со Програмата вработување и социјални иновации ЕаСи на ЕУ, финансирана од Европската Унија.  (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Капитал банка на саемот за мебел

Објавено

на

Од денеска до недела во комплексот ВИП арена Борис Трајковски се одржува 44. Саем на мебел, на кој граѓаните ќе можат да ги видат најновите трендови во производството на мебел. Ќе се претстават околу 70 изложувачи од Македонија, Србија, Косово, Италија и Бугарија со повеќе од 150 брендови. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

Уживај во удобна каматна стапка со потрошувачкиот кредит на Халк Банка!

Објавено

на

Краткорочниот потрошувачки кредит наменет за сите кредитоспособни физички лица во редовен работен однос во јавната администрација или фирми прифатливи за Банката, кои примаат плата во Банката или со плата во други Банки.

Халкбанк АД Скопје ви нуди атрактивни каматни стапки во текот на целиот рок на отплата на кредитот погоден за постоечките клиенти како и за сите идни клиенти. Максималниот рок е 12 месеци за денарски кредити. Кредитот се одобрува во рок од 24 часа по комплетирање на документацијата доколку кредитобарателот ги исполнува критериумите на Банката.

УСЛОВИ ЗА КРЕДИТ:

 • Износ: до 120.000 МКД
 • Максимален Рок: до 12 месеци
 • Кредитна способност: согласно месечните примања
 • Каматна стапка: 6,00% фиксна каматна стапка , годишна стапка на вкупни трошоци (СВТ 6,14%)
 • Провизија за обработка на кредитот: 0%
 • Провизија за предвремена ликвидација: 0%
 • Трошоци за кредитот:
  • 350,00 мкд  – проверка во Македонско кредитно биро  (надоместот се наплаќа пред исплата на кредитите и не се наплатува за одбиени и откажани барања),
  • 150 мкд апликација за кредит
  • Меничен бланкет

За подетални информации аплицирајте онлине тука или јавете се на: 02/3240-816; 02/ 3250-965.

Вие сте на ред.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange