Connect with us

Кредити

НЕДЕЛА НА ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТИ: Анализа на потрошувачки кредит на Халкбанк

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје за прв пат како дел од своето портфолио нуди потрошувачки ненаменски кредит со животно осигурување за сите клиенти. Осигурителната полиса издадена од Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје овозможува заштита на Вашиот имот од последица на несреќен случај, сигурност во отплатата и заштита на целото семејство.

Банката за потрошувачкиот кредит нуди фиксна каматна стапка за првите 2 години со рок на отплата до 120 месеци, без трошоци за одобрување и без трошоци за предвремена ликвидација на кредитот. Овој тип на кредит може да се користи за вашите тековни потреби, а исто така и за рефинансирање на постоечки кредити од други банки.

Анализирајќи го максималниот износ на кредит, истиот изнесува 1.500.000,00 денари.

Од аспект на каматните стапки, истите се изразени како 5,00% фиксна каматна стапка за првите две години, додека за остатокот на периодот 7,75% варијабилна каматна стапка.

Максимален рок на отплата до 120 месеци.

Трошоци за кредитот:

  • 350 мкд  – проверка во Кредитно биро,
  • 150 мкд – апликација за кредит,
  • Трошок за полиса за животно осигурување издадена од Кроација Осигурување – Живот АД Скопје (висината на трошокот на полисата е во зависност од тарифата на Кроација Осигурување живот АД Скопје и индивидуалните параметри на кредитокорисникот)

Без провизија за предвремена делумна или целосна отплата на кредитот.

Клиентите имаат опција за побрза и поедноставна постапка за online аплицирање за кредит.

Домашни банки

Понуда од УНИБанка за промена на договорни услови на кредитни изложености на физички лица

Објавено

на

Врз основа на одредбите од Законот за облигационите односи, Уредбата со законска сила за начинот на промена на договорни услови на кредитни изложености кај банките и штедилниците (Службен весник бр.80 од 27.03.2020 година) и Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за методологија за управување со кредитниот ризик на НБРСМ (Службен весник бр.76/20 од 24.03.2020 година), а заради ублажување на потешкотиите кај дел од клиентите во враќањето на кредитната изложеност кон Универзална Инвестициона Банка АД Скопје предизвикани со КОВИД-19 кризата, УНИБанка ја објавува следната понуда.

(more…)

Продолжи со читање

Кредити

НЕДЕЛА НА ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТИ: Анализа на потрошувачки кредит на Централна кооперативна банка

Објавено

на

Ви го претставуваме кредитниот пакет “Доверба” на Централна кооперативна банка кој е наменет за вработени во бонитетни фирми одобрени од страна на Банката, државни службеници согласно со Законот за државни службеници, вработените во образованието, полицијата (вклучително и финансиската полиција), армијата, судството и судиите, кои платата ја примаат или ќе се одлучат да ја префрлат во рок од 3 месеци, на сметка во Банката, вработени на определено во континуитет најмалку 12 месеци пред аплицирање. (more…)

Продолжи со читање

Кредити

НЕДЕЛА НА ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТИ: Анализа на потрошувачки кредит на ПроКредит Банка

Објавено

на

ПроКредит Банка во својата понуда има одличен кредит наменет за инвестиции со одлични услови. (more…)

Продолжи со читање

Популарно