Connect with us

Осигурување

НЕДЕЛА НА ОСИГУРУВАЊЕ: Како до најдобра полиса за осигурување?

Објавено

на

Важно е, колку ќе потрошите на премијата на осигурување, но тука постојат и други фактори кои треба да се разгледаат при изборот на осигурувањето.

Во продолжение ќе ви објасниме што треба да знаете со цел да ја одберете најдобрата полиса за осигурување за вас.

Финансиска стабилност на Осигуреникот

Без разлика на тоа колку се квалитетни и ценовно поволни полисите од одредена осигурителна компанија, ако друштвото за осигурување не е финансиско стабилно, се поставува прашањето дали ќе биде во можност во потполност да се исполнат преземените обврски.

Дали големината на компанијата за осигурување е важна? и Да и Не.  

Повеќето од најголемите осигурителни компании работат веќе со децении, а некои и подолго …Ако работи толку долго, можете да бидете прилично сигурни да ја разберете сложеноста на работата за осигурување, да знае како да управува со ризикот и со имотот, а да има и богата историја на предходно преземени обврски. Но и тоа не значи дека довербата не треба да се укаже и да се работи со помали компании. Постојат повеќе мали и средни друштва за осигурување, кои подеднакво ги исполнуваат финансиски обврски, како и големите компании.

Задоволство на Осигуреникот

Служба за поддшка на корисниците на осигурувањето

За многу луѓе, осигурувањето е комплицирана тема, така што е многу важно да имате преставници од осигурителни компании на кои можете да им верувате, кои ги разбираат Вашите потреби.

Побарајте помош од професионални советници за осигурување

Повеќето луѓе купуваат осигурување преку агенти, застапници или посредници, и тоа со добра причина… Утврдувањето кое и какво осигурување да земете, е една од најважните финансиски одлуки, но тоа е едно од најкомплексните прашања. Правите советници за осигурување ќе ви направат темелна анализа на потребата од осигуравање и ќе ви дадат препорака која се темели на стручно знаење, но и на личен однос и стекната доверба.

Широк спектар на производи за осигурување

Дали осигурителните друштва до кои сте се обратиле, ви даваат широк асортиман на производот за осигурување? Одредени осигурителни компании се сконцентрирани на еден сегмент од пазарот, на пример само за животно осигурување или неживотно осигурување. Други компании можат да се пофалат со нивната шаренолика понуда.

Дали треба да се определите за осигурителна компанија која развива производи од само одредени видови на осигурување значи дека нивните понуди се подобри и квалитетни….или предноста треба да ја дадете на компанијата која може да ви ги понуди сите видови на осигурување. Не постои универзален одговор и совет кој би можеле да ви го дадеме, но во секој случај важно е:

Да ги споредите понудите и да ја утврдите користа од осигурувањето

Секоја полиса за осигурување има различна покриеност и предност. Фактите кои би можеле да ги добиеме во предвид кога се споредуваат понуди за осигурување – обем на покритие, учество во штета, начинот на договор, максимална (потенцијална) сума која осигуреникот треба ( може) да ја исплати…. Неколку осигурителни компании комбинираат предности, така што ако сте во можност да ги одредите Вашите цели, ќе можете да го одберете правото осигурување кое ќе ви го даде покритието кое го очекувате.

Вистинска компанија за Осигурување

За Вас вистинска компанија е таа која ви дава покритие кое ви одговара со квалитетни производи и примерни цени за осигурување, а при тоа има „добра“ репутација на извршени услуги од страна на купувачите и поседува финансиска способност да ги исполни преземените обврски.

Осигурување

Македонски експерти ќе бидат дел од глобалниот настан насловен како „Иднината на осигурувањето во Европа“

Објавено

на

Во организација на водечката меѓународна новинарска агенција „Reuters” се организира Глобален настан насловен како „Иднината на осигурувањето во Европа“. Настанот е виртуелен и ќе биде одржан на 24-ти и 25-ти ноември. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Уника укинува 600 работни места до крајот на 2022 година

Објавено

на

Осигурителната група „Уника” планира да укине околу 600 работни места до 2022 година, претежно во Австрија и да затвори една третина од филијалите во матичната земја, соопшти австриската осигурителна компанија. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Халк Осигурување со долготрајна стратегија за подигнување на свеста за грижата на машкото здравје

Објавено

на

Разговорот за машкото здравје често се занемарува во дискусиите за јавно здравје. Сепак, негрижата за здравјето на мажите може да им предизвика значителна болка и страв при првата посета во медицинска установа. Занемарувањето на здравјето на мажите не само што е неефикасно туку и носи намалување на квалитетот на животот, предизвикува страдања, па доведува и до предвремени смртни случаи. Најновите истражувања на фондацијата за рак на простата (www.pcf.org) велат дека кај едно од девет лица ќе биде дијагностицирано рак на простата.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно