Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Форекс

Најтргувани акции за септември биле акциите на Комерцијална Банка АД Скопје

Објавено

на

Според податоците кои ги објави Македонската берза за периодот 01.09.-30.09.2019 година вкупниот промет изнесува 731.880.458 денари и е зголемен за 117,71% во однос на претходниот месец август.

Класичното тргување изнесува 458.036.398 денари и е зголемено во однос на август за 52,79%.

Во класичното тргување истргувани се акции во вредност од 446.771.560 денари и обврзници во вредност од 11.264.838 денари.

Блок трансакциите во септември изнесувале 181.180.985 денари и бележат раст од неверојатни 398,03%.

Бројот на трансакции во септември изнесувал 1.885, дури 411 трансакции повеќе во однос на август, со што бележи пораст за 27,88%.

Најтргувани акции на официјалниот пазар за септември беа акциите на Комерцијална Банка АД Скопје, со вкупно 17.280 истргувани акции. На второто место се наоѓаат акциите на Макпетрол АД Скопје, а акциите на Алкалоид АД Скопје го заземаа третото место.

Целосниот месечен статистички билтен за септември 2019 година можете да го погледнете на следниов линк.

Форекс

Банкарските акции најтргувани на берза

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,95 проценти, пред акциите на Тетекс АД Тетово кои забележаа раст од 2,17%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на Алкалоид и на РЖ Техничка Контрола најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на РЖ Техничка Контрола АД Скопје, кои забележаа раст од високи 9,60 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа раст од 0,27%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на ТТК Банка најтргувани на берзата

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 3,34 проценти, пред акциите на Македонијатурист АД Скопје кои забележаа раст од 0,93%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange