Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Форекс

Најтргувани акциите на TTK Банка и Гранит

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 3,69 проценти, пред акциите на Гранит АД Скопје кои забележаа раст од 2,06%.

Пораст имаше и кај акциите на Макетрол АД Скопје од 1,19%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4969 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.3577 денари, британската фунта изнесува 71.4167 денари, додека пак швајцарскиот франк е 55.8606 денари.

Форекс

Акциите на ТТК Банка најтргувани на берзата

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 3,34 проценти, пред акциите на Македонијатурист АД Скопје кои забележаа раст од 0,93%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Банкарските акции најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на УНИБанка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,21 проценти, пред акциите на Стопанска банка АД Битола кои забележаа раст од 0,40%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на Телеком и Комерцијална банка најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Македонски Телеком АД – Скопје, кои забележаа раст од 2,38 проценти, пред акциите на Комерцијална банка АД Скопје кои забележаа раст од 0,67%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange