Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Форекс

Најтргувани акциите на Гранит и Скопски Пазар

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Скопски Пазар АД Скопје, кои забележаа раст од 2,70 проценти, пред акциите на Гранит АД Скопје кои забележаа раст од 0,91%.

Пораст имаше и кај банкарските акции, кај Комерцијална банка АД Скопје од 0,86% и кај ТТК Банка АД Скопје од 0,85%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.5208 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.8823 денари, британската фунта изнесува 71.9963 денари, додека пак швајцарскиот франк е 55.9993 денари.

Форекс

Банкарските акции одново најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Комерцијална банка АД Скопје, кои забележаа раст од 1,58 проценти, пред акциите на Македонијатурист АД Скопје кои забележаа раст од 1,36%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Банкарските акции најтргувани на берза

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на ТТК Банка АД Скопје, кои забележаа раст од 2,95 проценти, пред акциите на Тетекс АД Тетово кои забележаа раст од 2,17%. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Акциите на Алкалоид и на РЖ Техничка Контрола најинтересни за инвеститорите

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на РЖ Техничка Контрола АД Скопје, кои забележаа раст од високи 9,60 проценти, пред акциите на Алкалоид АД Скопје кои забележаа раст од 0,27%. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange