Connect with us

Форекс

Најтргувани акциите на Гранит и на ТТК Банка

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Гранит АД Скопје, кои забележаа раст од 2,33 проценти, пред акциите на ТТК Банка АД Скопје кои забележаа раст од 1,05%.

Пораст имаше и кај акциите на Македонијатурист АД Скопје од 0,73%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4946 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 56.4274 денари, британската фунта изнесува 69.1261 денари, додека пак швајцарскиот франк е 56.3860 денари.

Форекс

Македонија и Србија имаат најголеми резерви на злато на Балканот

Објавено

на

Податоците на Светскиот совет за злато (World Gold Council), најточната база на информации за резервите по држави, за вториот квартал од оваа година покажуваат дека по Србија, Република Северна Македонија има најголеми резерви на злато на Балканот односно поседува 6,89 тони. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Германската берза „Deutsche Boerse” предложи зголемување на DAX индексот на 40 компании

Објавено

на

Германската берза „Deutsche Boerse” предложи зголемување на бројот на компании кои котираат во „DAX” индексот. Берзата предложи зголемување од досегаѓните 30 на 40 компании, истовремено предложувајќи заострување на условите за котација. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

Топ 5 акции со најголем пораст на вредноста во месец септември

Објавено

на

Македонската берза го објави месечниот статистички билтен за месец септември 2020 година. (more…)

Продолжи со читање

Популарно