Connect with us

Форекс

Најтргувани акциите на Алкалоид, еврото на ниво од 61.4889 денари

Објавено

на

На последниот ден за тргување на македонската берза најтргувани беа акциите на Алкалоид АД Скопје со раст на акцијата од 1,05 проценти, пред акциите на Комерцијална банка АД Скопје кои забележаа раст од 0,33%.

Според официјалниот среден курс на Народната банка на Северна Македонија, денеска денарот спрема еврото има вредност од 61.4889 денари.

Курсот на денарот спрема доларот е на ниво од 55.6310, британската фунта изнесува 69.3067 денари, додека пак швајцарскиот франк е 55.9041 денари.

Форекс

Втор ден по ред акциите на Македонска берза обоени во црвено, еврото со вредност од 61.5355 денари

Објавено

на

Втор ден по ред акциите кои котираат на Македонска берза еден ден ја губат својата вредност. По минатонеделниот раст на вредноста, оваа недела акциите бележат пад на вредноста, а тоа најмногу се гледа со движењето на индексот МБИ10 на Македонска берза кој ги содржи десетте најликвидни хартии од вредност на котираните акционерски друштва. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Комерцијална банка

Објавено

на

Комерцијална банка посветува посебно внимание во посредувањето при купопродажба на хартии од вредност на Македонската берза. (more…)

Продолжи со читање

Форекс

НЕДЕЛА НА ХВ: Ви ја претставуваме Дирекцијата за услуги со хартии од вредност на Шпаркасе Банка Македонија

Објавено

на

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје на своите клиенти им овозможува користење на брокерски услуги, односно пристап до хартиите од вредност на 108 домашни котирани компании, со вкупна пазарна капитализација над 2 милијарди евра. (more…)

Продолжи со читање

Популарно