Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Кредити

Најповолни услови за СУПЕР станбениот кредит на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

Со желба да понуди дополнителна вредност и да го олесни решавањето на станбеното прашање, ТТК Банка АД Скопје овозможи уште поповолни и конкурентни услови за станбени кредити.

Од 17-ти април Супер станбениот кредит за примателите на плата/пензија во ТТК Банка АД Скопје нуди извонредно ниски фиксни каматни стапки за првите пет години односно 2,85% во првите три години, 3,85% во четвртата и петтата година и 5,85% годишна променлива каматна стапка за остатокот од периодот на отплата на кредитот.

Покрај атрактивните каматни стапки, СУПЕР станбениот кредит е достапен и со дополнителни олеснувања – 10% сопствено учество, продолжен рок на отплата до 25 години, грејс период до 12 месеци, без трошок за обработка на барање за кредит, без трошок за процена, без надоместок за предвремена отплата со сопствени средства, со намален надоместок за одобрување на кредитот во промотивен период до 30.06.2019 година.

“Големата предност е дека корисниците сега ќе можат да добијат исклучително поволни и прифатливи станбени кредити. Банката е подготвена брзо и ефикасно да одговори на сите заинтересирани граѓани. Интересот за оваа понуда е огромен, а сега е веќе сигурно дека многумина кои се подготвуваат да купат стан или куќа ќе ги препознаат бројните придобивки од нашиот Супер станбен кредит за да го решат тоа важно животно прашање’’, изјави проф. д-р Драгољуб Арсовски, претседател на Управниот одбор на ТТК Банка АД Скопје.

Фиксната месечна рата во првите пет години од отплатата на кредитот и промотивните поволности ќе им помогнат на корисниците полесно да ја донесат одлуката за станбен кредит, а дополнително и полесно да управуваат со месечниот буџет во периодот кога имаат дополнителни трошоци за опремување на станот/куќата и кога секоја заштеда е добредојдена.

За поволностите на Супер станбен кредит корисниците можат да се информираат во експозитурите и филијалите на ТТК Банка АД Скопје како и на Интернет-страницата на Банката на следниот линк.

Домашни банки

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на кредитните продукти за физички лица

Објавено

на

Kако резултат на намалувањето на каматната стапка на благајничките записи, НЛБ Банка ги намали каматните стапки за 0,25 процентни поени на кредитните картички, инстант кредитите и на дозволеното пречекорување на трансакциска сметка за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје ги намали каматните стапки на кредитните производи за физички лица

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје започнувајќи од 01.07.2019 година ги намали до 0,25 процентни поени, каматните стапки на дел од потрошувачките кредити, кредитните картички Visa Classic како и на дозволеното пречекорување на трансакциска сметка за физички лица, а во согласност со промената на висината на референтните каматни стапки  и на максималната законска каматна стапка. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Инвестирајте во Вашиот нов автомобил!

Објавено

на

Одлуката за купување на нов автомобил воопшто не е лесна. Долго време поминувате во разгледување и избирање на идеалниот модел за Вас пред да ја донесете конечната одлука. Првиот чекор пред да го изберете автомобилот е проценката на Вашата финансиска сотојба во моментот и поставувањето на финасиските цели за исплата на истиот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange