Connect with us

Анализи

НАЈПОВОЛЕН ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ: Анализиран износ – 300.000 денари, Рок на отплата – 60 месеци

Објавено

на

 

Потрошувачкиот кредит во секоја банка содржи специфичности согласно деловната политика на банката. При изборот на најсоодветен потрошувачки кредит обрнете внимание на висината на каматна стапка (во фиксен и во променлив период), максималниот износ на кредит, рокот на отплата и трошоците кои произлегуваат од кредитната апликација изразени во износ или процент.

Податоци за анализа: каматни стапки во период со фиксна и променлива каматна стапка, максимален износ на кредит и максимален рок на отплата.

* Потрошувачкиот кредит на ПроКредит банка се карактеризира со фиксна каматна стапка во текот на сите 60 месеци од периодот за отплата и поради тоа нема податок во полето за променлива каматна стапка.

Податоци за анализа: износ на рата и вкупен износ на камата за целиот период на отплата.

Предефинирани карактеристики

Износ: 300.000 денари

Рок на отплата: 60 месеци

* Потрошувачкиот кредит на ПроКредит банка се карактеризира со фиксна каматна стапка во текот на сите 60 месеци од периодот за отплата и поради тоа нема податок во полето за променлива каматна стапка.

Во продолжение ви ги презентираме банките преку кои имате можност онлајн да аплицирате за потрошувачки кредит:

ОХРИДСКА БАНКА

ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА

ХАЛКБАНК

ПРОКРЕДИТ

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА

СТОПАНСКА БАНКА СКОПЈЕ

НЛБ БАНКА

ТТК БАНКА

КАПИТАЛ БАНКА

УНИБАНКА

НАПОМЕНА: Податоците за каматни стапки и останати трошоци за потрошувачките кредити се генерирани од веб страните на вкупно 14 банки во Република Северна Македонија. Истите служан исклучиво за информирање на читателите на Банкарство.мк  и податоците кои се прикажани имаат исклучиво информативен карактер, односно истите не се официјален став на Банкарство.мк.

Банките го задржуваат правото да ги менуваат карактеристиките на производите кои се предмет на анализа.

Текстот е последно ажуриран на 30 март 2020 година.

Анализи

Светска банка: Започнете со пост-пандемиското економско закрепнување

Објавено

на

Земјите во развој и меѓународната заедница треба да преземат чекори за забрзување на закрепнувањето откако ќе заврши најлошата здравствена криза предизвикана од пандемијата на коронавирусот и да ги ублажат нејзините долгорочни негативни ефекти, порачува Светската банка. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

НЕДЕЛА НА СТАНБЕНИ КРЕДИТИ: Која банка нуди најповолен станбен кредит?

Објавено

на

Како дел од “Недела на СТАНБЕНИ КРЕДИТИ”, Банкарство.мк изработи целосна анализа на условите под кои банките во земјава одобруваат станбени кредити, од аспект на каматните стапки, трошоците, какво обезбедување е неопходно да се остави под хипотека и останати карактеристики согласно правилникот на банката. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

Генерали Инвестментс: Диверзификација на портфолиото е чекор кон вистинската насока

Објавено

на

Портфолио менаџерите во Генерали Инвестментс составија резиме за тековните случувања кои влијаат врз пазарот на капитал и актуелни совети за инвеститорите. (more…)

Продолжи со читање

Популарно