Connect with us

Домашни банки

Народната банка побара од банките да го укинат водечкиот слог 370 од платниот промет

Објавено

на

Исклучувањето на Еуростандард банка од банкарскиот систем станува реалност. Информацијата која за повеќето граѓани беше како гром од ведро небо, веднаш после прес конференцијата стана реалност.

Народната банка во текот на денешниот ден ги извести сите комерцијални банки кои функционираат во земјава, дека Еуростандард банка е исклучена од платниот промет и треба да престане со сите активности, освен наплата на побарувањата.

Ве известуваме дека со Решението на гувернерот на Народната банка на Република Северна Македонија бр. 15-20139/1 од 12.08.2020 година на Еуростандард банка А.Д. Скопје и е укината дозволата на основање и работење и е утврдено дека се исполнети условите за отоврање на стечајна постапка.” – се вели во информацијата.

Започнувајќи веќе од утре, учесниците во платниот промет и платните системи кои вршат порамнување во МИПС ќе може да ја кредитираат сметката за порамнување на Еуростандард банка А.Д. Скопје во Народната банка, а не и останатите сметки на оваа банка со водечки слог 370.

 

Домашни банки

Се појави лажна Facebook страница под името на Шпаркасе Банка

Објавено

на

На „Facebook” е забележана ЛАЖНА Facebook страница под името на Шпаркасе Банка која ги бара Вашите лични податоци за понатамошна злоупотреба! ШПАРКАСЕ БАНКА А.Д Скопје ги известува своите клиенти дека нема никаква поврзаност со тоа и ова е единствениот и официјален профил на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Social Friday” во организација на Синдикатот на финансиски организации на Македонија

Објавено

на

Колегите од синдикалните организации на Халкбанк АД Скопје, Комерцијална Банка АД Скопје , Шпаркасе Банка , Стопанска Банка а.д. Скопје, Стопнаска Банка АД Битола, Агенција за Супервизија на Осигурувањата, Фулм и Силк Роад Банка решија да направат позитивни промени и заедно да придонесат кон подобрување на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Извлечени среќните добитници во големата наградна игра „НЛБ за млади“

Објавено

на

НЛБ Банка ги извлече среќните добитници во големата наградна игра за станбени кредити „НЛБ за млади“. Педесет (50) клиенти, на возраст до 40 години, на кои во периодот од 1 март до 31 мај годинава им се одобри станбен кредит од НЛБ Банка се среќни добитници на парична награда на износ од 20.000 денари. Средствата ќе бидат уплатени на сметката на одобрениот НЛБ Станбен кредит за кој добитникот на наградата аплицирал во промотивниот период. (more…)

Продолжи со читање


Популарно