Connect with us

Кредити

“Направи Пауза” – Нов иновативен производ од Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

Силк Роуд Банка ги информира граѓаните дека почнувајќи од 01.06.2018 година воведува нов единствен и иновативен производ на пазарот во Македонија со можност за паузирање на месечните рати од отплатата на кредитот.

Направи пауза“ e новиот ненаменски потрошувачки кредит за физички лица кој овозможува да го прескокнете отплаќањето на месечните рати, кога Вам ви одговара. Максималниот број на прескокнати рати во текот на отплата на кредитот изнесува три.

Максималниот износ на кредитот е до 300.000,00 денари, со рок на отплата до 48 месеци. Каматната стапка е фиксна во текот на целосната отплата на кредитот и изнесува 6% за клиентите кои ја добиваат платата преку Силк Роуд Банка.

Искористете го промотивниот период до 31.08.2018 година и аплицирајте во најблиската експозитура на банката без трошоци за провизија и надомест за разгледување на барањето.

Дознајте повеќе на веб страната на банката www.srb.mk.

Кредити

Станбен кредит на Силк Роуд Банка со најниска камата во земјава

Објавено

на

Со станбениот кредит на Силк Роуд Банка аплицирајте за средства во износ до 150.000 евра, со фиксна каматна стапка од 2.7% за првите три години и 4.7% за 4-тата и 5-тата година.

(more…)

Продолжи со читање

Кредити

Credissimo со супер новости! Credissimo одговори на потребите на своите клиенти! „Credissimo до плата“ е веќе до бараните 20 000 денари

Објавено

на

Според спроведената анкета од водечката Финтек компанија во Македонија – Credissimo, резултатите покажаа дека над 87% од клиентите имаат потреба од дополнителни 20 000 денари за да ги покријат непланираните трошоци до следната плата.

Credissimo повторно го има решението! Услугите на компанијата сe тука за Вас да Ви помогнат кога и да имате потреба од неопходни финансиски средства за било каква ситуација, во било кое време, целосно онлајн.

Kлиентите се секогаш на прво место за компанијата и затоа Credissimo се труди кон подобрување и развој на своите услуги и кредитни производи. Аплицирањето за кредит е брзо, лесно, без посетување на канцеларии и чекање во редици и најважно без никакво губење на време! Целиот процес трае само 7 минути.

А сега, веќе секој кредит “Credissimo до плата”* до 20000 денари е со 0% камата и без дополнителни административни трошоци, ако го вратите во грејс периодот, а исто така може да го продолжувате периодот на враќање неограничен број пати!

Доколку Ви е потребна поголема сума, може да аплицирате за “Credissimo плус’’ до 80 000 денари со рок на исплата до 24 месеци, каде што сами може да си го изберете периодот на враќање и месечната рата според Вашите можности.

Credissimo е високо технолошка финансиска група од компании, која веќе успешно се развива на 3 европски пазари. Фокусот на компанијата е назадоволување на потребите на клиентите и понуда на најбрзи финансиски услуги на своите клиенти, преку технолошки решенија.

До крајот на годината, компанијата планира да влезе и на пазарот во Јужна Америка.

* Промотивните услови важат за 1-oт и секој 5-ти кредит “Credissimo до плата” веќе до 20000 денари и рок на враќање до 30 дена, како и првите 5 дена гратисен период за сите останати одобрени кредити помеѓу нив, во периодот од 01.09.2018 година до 31.12.2018 година, со фиксна каматна стапка од 0% и без административни трошоци за одобрување. Кредитните барања се одобруваат согласно ОУ на ФД Кредисимо ДООЕЛ Скопје.

Продолжи со читање

Кредити

A++ наменски кеш кредити за финансирање енергетско ефикасни производи на Охридска Банка

Објавено

на

Изворот на средствата е од кредитната линија која е дел од програмата за финансирање на зелена економија во Западен Балкан (Western Balkans Green Economy – GEFF), со која Европската банка за обнова и развој (EBRD) поддржува и финансира инвестиции и проекти за енергетска ефикасност на домаќинствата во Македонија.

Искористете ги поволностите на наменските А++ кредити на Охридска банка Сосиете Женерал, инвестирајте во технологиии со повисоко ниво на енергетска ефикасност и побрзо дојдете до енергетско ефикасен дом.

Успешно имплементираните проекти се прифатливи за инвестициски грантови од 15% до 20% од вредноста на инвестицијата.

Основни карактеристики

 • Поволна каматна стапка од 5,5%;
 • До 20% поврат на средства од износот на одобрениот кредит;
 • Можност за дополнителна заштита со вклучување на животно осигурување во Вашиот кредит.

Придобивки 

 • Неповратен кеш бонус како потстрек за реализиран проект во опсег од 15% -20%;
 • Зголемен буџет во домаќинствата следствено на намалени трошоци за енергенти;
 • Зголемување на вредноста на недвижностите;
 • Зголемена доверливост на опремата;
 • Поповолни услови на финансирање.

Прифатливи технологии за финансирање и можност за грант

Листата на категории кои опфаќаат технологии прифатливи за кредитирање од страна на GEFF е он-лајн каталог достапен на официјалната ВЕБ страница на Селекторот на технологија – Technology Selector на следниот линк

Вклучени се следните категории на производи:

 • Енергетско ефикасни прозори, врати и застаклување
 • Изолација на надворешни ѕидови, покрив и подкровје, под и преградни ѕидови
 • Печки / котли на биомаса / Котли на гас
 • Соларни колектори за топла вода
 • Фотоволтаични системи
 • Топлински пумпи (електрични или на гас)
 • Високо ефикасно осветлување, ниско температурно осветлување
 • Балансирана механичка вентилација со рекуперација на топлина
 • Акумулациони бојлери за топла вода

Прифатливите проекти вклучуваат финансирање на технологии од Селекторот на технологија, како и трошоци за помошни материјали, достава и инсталација до дефинираниот максимален процент од трошоците за технологијата.

Како до кредит?

Многу едноставно:

1. Одберете ја Вашата инвестиција – Користете го Селекторот на технологија на http://technology-mk.ebrdgeff.com/  и одберете технологија во која што сакате да инвестирате и испечатете го сертификатот за прифатливост.

2. Земете про-фактура за одбраните технологии од одбраниот трговец(и)/дистрибутер(и).

3. Аплицирајте за А++ кредит – обратете се во најблиската експозитура на Охридска Банка Сосиете Женерал. Понесете со себе валидна лична карта/пасош или друг валиден документ за идентификација, про-фактура од Вашата планирана инвестиција, Сертификат за прифатливост на технологијата, документација поврзана со обезбедување и пополнете го стандардниот сет на документи за аплицирање за потпрошувачки кредит.

4. Инсталирајте ја технологијата и потоа известете ја Банката. Тимот на GEFF ќе ги верификува трошоците за инсталираната технологија врз основа на уредно доставената документација и Барање за верификација на проектот . По успешната потврда, Охридска Банка Сосиете Женерал ќе го исплати инвестицискиот грант на Вашата сметка во Банката.

За повеќе информации и проверка на потребната документација, проверете на следниот линк.

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250
[ccpw id="39761"]

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange