Connect with us

Домашни банки

Намалување на каматните стапки на Халкбанк на кредити за физички лица

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши намалување на каматните стапки на потрошувачкиот и хипотекарниот кредит наменети за физички лица и понуди атрактивни услови за станбениот кредит. Овие услови ќе важат во промотивен период  до 31 декември 2023 година.

Станува збор за кредити што вообичаено се најбарани од населението и токму затоа Банката одлучи да понуди подобри услови за истите со цел да им излезе на граѓаните во пресрет.

Потрошувачкиот кредит во овој период е со фиксна каматна стапка од 5,7% за првите 2 години, а за останатиот период ќе се пресметува варијабилна каматна стапка дефинирана како 2 процентни поени + референтната каматна стапка за пресметување на законската каматна стапка која во моментов изнесува 6% (8% номинална годишна), но не пониска од 7%.

Со овој производ максималниот износ кој може да се добие, во зависност од кредитоспособноста на клиентот, е 1.500.000 денари, а максималниот рок на отплата е 120 месеци. Истиот во најновата понуда е без трошоци за обработка, како и во случај на предвремена отплата.

ХалкБанк во соработка со Халк Осигурување во својата палета на производи го додаде и Потрошувачкиот кредит со осигурување за кредитна заштита, каде најважен елемент е заштита на клиентот при губење на работа и боледување како и губење на работната способност предизвикана од инвалидитет над 50% и смрт на осигуреникот поради несреќен случај. Кредитот има конкурентни атрактивни каматни стапки со дополнително обезбедување и сигурност на клиентот во однос на осигурените ризици кои се покриени со полисата.

Кај Хипотекарниот кредит каматната стапка сега изнесува 5,3% фиксна за првите 3 години, односно 8% варијабилна за остатокот од периодот ( 2 pp+ РКС), но не пониска од  6,5%. Кредитот е со максимален износ од 18.450.000 денари и рок на отплата до 20 години. Кај овој производ е предвидена провизија за обработка од 0,5% од износот на кредитот.

Станбениот кредит кој исто така е еден од најбараните производи на Халкбанк поради атрактивните услови кои се нудат, е со фиксна каматна стапка 3,5% за првите 5 години или 3,85% за првите 10 години. За останатиот период таа ќе изнесува 4 процентни поени + 3,721% променлива стапка на 6 месечен Еурибор (7,721%). Кредитот е со максимален износ од 300.000 евра и рок на отплата до 30 години. Учеството е минимум 10% односно 15% од висината на кредитот во зависност од типот на полисата со која е обезбеден овој производ. Станбениот кредит во промотивниот период е без трошоци за обработка на барањето.

За сите детали за каматните стапки и останати услови кои ги нуди Халкбанк АД Скопје во промотивниот период до последниот ден од годината, посетете ја интернет страницата на банката во делот на кредити за физички лица Македонски – Кредити (halkbank.mk).

Домашни банки

Членот на НО на Комерцијална банка Горан Антевски купи 100 акции од банката

Објавено

на

Овој период е одличен за инвестирање во Комерцијална банка АД Скопје, а тоа го потврдува и информацијата дека се поголем е бројот на членови на одборот на директори на Комерцијална банка кои купуваат акции од Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

TTK Банка АД Скопје ја исплати четвртата годишна камата на сопствениците на корпоративни обврзници – втора емисија

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје на 14.2.2024 година ја исплати четвртата годишна камата на сопствениците на корпоративни обврзници – втора емисија со ISIN MKTTKS200020 и шифра TTKO2. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Групација отвoра меѓународен јавен повик за млади уметници од регионот

Објавено

на

НЛБ Групацијата ги повикува младите уметници од Југоисточна Европа да ги достават своите мултимедијални уметнички дела на меѓународен јавен повик. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

https://austinpublishinggroup.com/a/judi-bola-euro-2024/ https://austinpublishinggroup.com/a/parlay/ https://austinpublishinggroup.com/a/judi-bola/ https://austinpublishinggroup.com/a/sbobet/ https://compendiumapp.com/comp/dominoqq/ https://bankarstvo.mk/wp-includes/bandarqq/ https://bankarstvo.mk/wp-includes/dominoqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/pkv-games/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/bandarqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/dominoqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/pkv-games/ https://austinpublishinggroup.com/group/bandarqq/ https://compendiumapp.com/comp/pkv-games/ https://compendiumapp.com/comp/bandarqq/ https://bankarstvo.mk/PCB/pkv-games/ http://compendium.pairserver.com/ http://compendium.pairserver.com/bandarqq/ http://compendium.pairserver.com/dominoqq/ http://compendium.pairserver.com/slot-depo-5k/ https://compendiumapp.com/app/slot-depo-5k/ https://compendiumapp.com/app/slot-depo-10k/ https://bankarstvo.mk/PCB/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/dominoqq/ https://austinpublishinggroup.com/group/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/slot77/ https://compendiumapp.com/ckeditor/judi-bola-euro-2024/ https://compendiumapp.com/ckeditor/sbobet/ https://compendiumapp.com/ckeditor/parlay/ https://sabriaromas.com.ar/wp-includes/js/pkv-games/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/pkv-games.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/bandarqq.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/dominoqq.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-thailand.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-depo-10k.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-kakek-zeus.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/rtp-slot.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/parlay.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/sbobet.html/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/pkv-games/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/bandarqq/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/dominoqq/ https://www.knowafest.com/files/uploads/pkv-games.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/bandarqq.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/dominoqq.html https://www.knowafest.com/files/uploads/slot-depo-5k.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/slot-depo-10k.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/slot77.html/