Connect with us

Сметки

Намалени провизиите за трансфер на пари

Објавено

на

Брзиот трансфер на пари е услуга која се почесто се користи во нашата земја, но за голем број граѓани е сеуште нова и непозната. Малку познато е дека средствата испратени преку брз трансфер се достапни веднаш по испраќањето, како и дека може да се подигнат од било која локација во назначената земја. Постапката е едноставна и не одзема повеќе од неколку минути а потребен е само важечки документ за идентификација и податоциv на примачот.

За да се користи услугата брз трансфер на пари нема потреба да  се поседува сметка од банка или било каква платежна картичка и со тоа се избегнуваат долгите и комплицирани процедури како во банките. Со цел да ја доближиме оваа услуга кон клиентите MoneyGram од 1ви Ноември ги намали провизиите за испраќање на пари кон Балканските земји.

Грижата за нашите клиентите е она што ни е најважно па затоа секогаш се трудиме да понудиме квалитетна и безбедна услуга, но и пониски цени. Во Интра Балкан групата вклучивме дури 8 земји и значајно ги намаливме трошоците за испраќање пари кон околните земји. Во промотивниот период дел од провизиите се намалени и до 90% за да можеме да го олесниме користењето на услугата особено во празничниот период, што ни претстои„ велат од Монета, давател на услугата на MoneyGram во Македонија.

Од сега со пониски цени можете да испраќате пари кон Србија Албанија, Бугарија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Косово, Романија и Словенија. Повеќе детали за провизиите и начинот на испраќање може да најдете ТУКА.

Сметки

Стопанска банка а.д Битола пушти во употреба два нови банкомати

Објавено

на

Стопанска банка а.д Битола со цел проширување на својата мрежа на банкомати и обезбедување на поголема достапност на своите услуги пушти во употреба два нови банкомати. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

М-р Драган Радески [КИБС]: Инстант-плаќањата се во центарот на новите платежни трендови!

Објавено

на

Содржината е преземена од специјализираното списание на Академија за банкарство и информатичка технологија „е-Банкар“. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Пензионерско уживање со “Пензија на 1-ви” од Стопанска Банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги информира своите клиенти, пред се пензионерите, дека со почеток од 1-ви февруари 2019, ќе започне да врши исплата на пензиите на првиот работен ден во месецот за оние пензионери кои својата пензија ја примаат од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување на Македонија (ПИОМ), на нивна денарска сметка во Стопанска банка АД – Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange